היי :) אני מתעניינת בלימודי הנדסת מזון וביוטכנולוגיה, אך לצערי מוסדות הלימוד שמלמדים את התואר הם מעטים ורחוקים ממני (טכניון, ב״ש) לכן, התעניינתי בלימודי מדעי המזון וביוכימיה בפקולטה לחקלאות ברחובות (שהיא שלוחה של האוניברסיטה העברית) רציתי לדעת כי לא הצלחתי להבין- מה ההבדל בין שני התארים? האם יש פחות חשיבות למדעי המזון וביוכימיה? מדעי המזון זה לא כמו מדעי התזונה? חשוב לי לציין- אני לא מתעניינת בלימודי תזונה/תזונאית, אלא בתחום הנדסת מזון וביוטכנולוגיה תודה מראש על המענה🙏🏾😊
נ
נועה חזן
ההבדל בין מהנדס מזון וטכנולוג מזון
שלום בר,
עד כמה שידוע לי, לא קיים הבדל רב בסופו של יום מבחינת תעסוקה - מהנדסי מזון וטכנולוגי מזון (בוגרי מדעי המזון וביוכימיה) עובדים זה לצד זה כאשר בוגרי הנדסת מזון מתעסקים ומבינים יותר לעומק התליכים כמו פיסטור, טמפ' חימום וקירור, זמנים שחומר הגלם יכול לשהות מחוץ לקירור וכו', ואילו טכנולוגי מזון מבינים יותר את ההשפעות של התהליכים ההאלה על חומרי הגלם. יש לציין כי שני המקצועות מאוד נדרשים אך כיום יש דרישה עולה לטכנולוגי מזון יותר מאשר מהנדסי מזון. עם זאת, אי אפשר לדעת מה יהיה עוד 4 שנים ולכן כדאי לשקול מה מעניין אותך יותר וכמובן היכן את רוצה ללמוד. אם קרוב לך יותר ללמוד ברחובות אין סיבה שלא תבחרי במסלול זה היות והדרישה בתחום באמת נמצאת בעליה ודרישה מתמדת.