שלום ... אני רוצה לדעת מה הם תנאי קבלה ללימוד רפואת נשים ? פסיכומטרי ? כמה שנים אני מסיימת לימוד מקצוע זה ? האם יש הגבלת גיל ? תודה רבה .. מחכה לתגובתכם !
ש
שני יונגר
לימודי רפואה גניקולוגית
שלום אסמאא,
כדי ללמוד רפואת נשים עליך קודם כל לסיים לימודי רפואה במסלול 6 שנתי או 4 שנתי (לאקדמאים בעלי תואר ראשון). לאחר מכן עליך להתקבל להתמחות ברפואת נשים אשר אורכת לפחות עוד 6 שנים. כך שתקופת הזמן המינימלית ללימודים היא 12 שנים. הגבלת גיל בקבלה ללימודים תלויה במוסדות הלימוד, שבחלקם מקבלים מועמדים רק מגיל 20 ומעלה. אך יש לברר כל מקרה לגופו. תנאי הקבלה ללימודים הם קשים מאוד בישראל ועומדים על ממוצע בגרויות של 110 ומעלה עם בגרויות ראליות ברמת 5 יחידות בבגרויות הבאות לפחות: מתמטיקה, אנגלית, כימיה ופיזיקה. וכל בגרות מוגברת נוספת היא רק יתרון למועמד ללימודים. לאחר מכן יש לעבור מבחני קבלה וראיונות קבלה ללימודים.
בגרויות
הי, אני מתעניינת בהתמחות אולטרסאונד נשים הייתי רוצה לדעת מה נדרש ממני לפני כן, לימודי רפואה כל שהם? בגרויות? אם עלי לעבור בגרויות- כמה יחידות ובאילו תחומים ומה תקופת זמן שנדרשת ללימודים אילו?
נ
נועה חזן
לימודי אולטרסאונד
שלום גיטי,
לימודי אולטרסאונד במיילדות וגניקולוגיה הוא חלק מלימודי המשך ברפואה. לא מתקיימות היום הכשרות ייעודיות לטכנאי אולטרסאונד בלבד. ניתן ללמוד תחום זה במסגרת לימודי רנטגן לתואר ראשון ברנטגן הכולל הכשרה קלינית ואחד מנושאי הלימוד העיקריים בו הוא אולטרסאונד. צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע על המסלולים השונים ועל המסלול לתואר ראשון שיכול להוביל אותך לעסוק בתחום של אולטרסאונד נשים בסופו של דבר, לאחר הכשרות קליניות מתאימות.