שלום, רציתי לדעת אם הדמיון שלי ומה שאני חושב על המקצועות האלו תואמים את המציאות. אני רוצה ללמוד את אחד משני התחומים האלו או זואולוגיה או ביולוגיה ימית (שלפי מה שהבנתי זה פחות או יותר אותו דבר רק שהשני קורה בים..) אני בעיקר רוצה את המקצועות כי אני אוהב ביולוגיה ואני רוצה לחקור חיות פינגווינים באנטרקטיקה אריות בסוואנה משהו כזה. הקטע עד כמה זה ריאלי שאני אוכל לעסוק במשהו כזה? עד כמה החלום שלי רחוק מהמציאות אם בכלל? נ.ב ואם אפשר ללמוד באיזשהו מקום בחול שמלמד את המקצועות האלו לא רק בארץ.
ש
שני יונגר
לימודי ביולוגיה או ביולוגיה ימית ומסלול מחקר
שלום דני,
התשובה היא כן לכל השאלות שלך. נכון אם תלמד את אחד משני המקצועות הללו תוכל להמשיך ללימודי תואר שני והלאה בתחומי המחקר ובכך תוכל גם להגיע ולחקור חיות אקזוטיות בכל מקום בעולם, בתנאי שתצליח להשיג לכך את המימון. החלום יכול להיות קרוב אם תהיה מצליחן בלימודים, שכן ככל שעולים ברמת התארים יש פחות ופחות מלגות ופחות ופחות מקומות פנויים ובוודאי כאשר מדובר במחקר בקצוות שונים של העולם. ההמלצה במקרה שלך תהיה לעשות פוסט דוקטור בחו"ל או אפילו להמשיך וללמוד שם לתואר שני והלאה. כאשר תהיה בתוך מסלול הלימודים תוכל להיות בקיא יותר במסלולים המועדפים להתמחות שבהם יש יותר מחקר ולכן כדאיים יותר מצד אחד ומצד שני תוכל ליצור את הקשרים הדרושים עם המרצים לכל הנוגע להמלצות לקראת לימודים בחו"ל. קח בחשבון שמי שרוצה מסלול חיים כזה חייב להתחיל אותו ביום הראשון ללימודי התואר הראשון, להגיע לתחומי מחקר מעניינים זו עבודה בפני עצמה. לידיעתך, לימודי זואולוגיה הם לימודים לתואר שני והלאה בלבד.