שלום. אני במגמת ביולוגיה ומאוד אוהבת את הנושא. אני גם אוהבת מאוד ילדים. אני לומדת 5 יחידות מתמטיקה ו - 5 יחידות באנגלית ומאוד מתלבטת איזה מקצוע ללמוד - חשוב לי שאני אוכל לעבוד אח"כ במשמרות "נורמליות" - שעות הבוקר והצהריים ולא לילה, חגים ושבתות (לדוגמא רופאים בבית חולים צריכים לעבוד גם משמרות לילה) חשוב לי גם שאוכל לעבוד בעבודה שנשארת במסגרת העבודה. לדוגמא מורים או מרצים צריכים גם להכין שיעורים,לבדוק מבחנים וכו' - שזה מחוץ למסגרת שעות העבודה. אשמח מאוד לקבל עזרה והכוונה מה כדאי ומתאים לי ללמוד. תודה רבה רבה, יעל.
ש
שני יונגר
מה ללמוד? מספר רעיונות וכמה שאלות
שלום יעל,
ראשית, בהרבה מקצועות לוקחים את העבודה הביתה, כך שאני אשאיר לך את ההחלטה לגבי תחום הלימודים והעיסוק ללא התייחסות לנושא הזה, כי אם תמצאי תחום שתאהבי באמת אולי תחשבי שכן כדאי לקחת עבודה הביתה או שתבחרי לנהל את יומך בצורה כזו שלא תחייב אותך לעשות זאת. אם אנחנו שוללים הוראה, אנחנו לא חייבים לשלול למשל לימודי פסיכולוגיה והתמקדות אולי בתחומים כמו פסיכולוגיה התפתחותית, שם יש גם מקום לנושא הביולוגיה (מעט אבל אפשרי) או למשל נושא של פסיכולוגיה וביולוגיה ועיסוק בתחומי המחקר, אפשרויות נוספות הן שתלמדי לתואר ראשון בביולוגיה ולאחר מכן תעשי החלטה לאיזה כיוון ללכת איתו, לכיוון ההוראה או לכיוונים אחרים, כמו איכות הסביבה, מחקר, פיתוח תרופות או ציוד רפואי וכו'. את יכולה גם לאחר תואר ראשון בביולוגיה ללכת וללמוד למשל טיפול באמצעות בעל חיים, שיכול לחבר בין נושא הילדים לבין האהבה שלך לביולוגיה. מה שחסר לי כדי לתת לך תשובה יותר ממוקדת ומדויקת הוא באמת אופי העבודה עצמה. כי לאהוב ילדים, זה נהדר, אך לא מספיק. מה אופי העבודה שהיית רוצה. עניין המשמרות ברור לי שמבטל לימודי סיעוד או רפואה, אך הוא משאיר המון אפשרויות אחרות פתוחות, כפי שאת רואה כאן. האם את הטיפוס המטפל? האם את הטיפוס שעובד במעבדה? האם את הטיפוס שעוסק במחקר? ניהול? משרד או עבודת שטח? אלו שאלות חשובות מאוד שאת צריכה לענות עליהן. אשמח אם תשיבי לי ונמשיך את הדיון בנושא כדי לצמצם אפשרויות בחירה ולהקל עליך את ההחלטה מה ללמוד.
תגובה
שלום שני. דבר ראשון - אני מודה לך מאוד על התגובה לשאלתי. אני באופן אישי יותר מתחברת לעבודה עם אנשים, ילדים. אני פחות מעוניינת בלימודים שהעבודה היישומית שלהם תמשיך במסגרת הלימודים כמו מחקר. גם לעבודת מעבדה, מחשבים או פיתוח תרופות (כמו ביואינפורמטיקה, אם אני צודקת) אני לא מתחברת כי אני יותר אוהבת עבודה "חיה" עם אנשים, יותר עבודת שטח. תודה רבה רבה, יעל
י
יעל
עוד שאלה קטנה
לגבי טיפול באמצעות בעלי חיים - זה דווקא נשמע לי מעניין מאוד, אבל זה קשור לתחום הפסיכולוגיה, נכון? תודה