שלום, אני שוקל מה אתחיל ללמוד בשנה הקרובה ואני ממש חושב בכיוון של ביולוגיה מכיוון שהנושא ממש מעניין אותי אבל יש כמה בעיות שלגביהן אשמח אם תעזרו לי, והן: 1. לפי מה שקראתי במדיה, נראה כאילו ביולוגיה זה ה"עריכת דין" של העשור הנוכחי, הרבה לומדים את זה אבל תכלס אין צורך בשוק ואפשר למצוא את עצמך בתועמלנות של מוצרים רפואיים או במחקר בשכר רעב, האם זה נכון לדעתכם? 2. אני יכול לראות את עצמי עובד במחקר אבל לא אם כלולים בו בעלי חיים. האם התחום הזה עושה בעיקר ניסויים בבעלי חיים?
ש
שני יונגר
לימודי מדעים מדויקים לתואר ראשון ותעסוקה
שלום אילן,
מאוד תלוי לאיזה כיוון פונים. על דבר אחד אין וויכוח, עם התואר הראשון בלבד לא ניתן למצוא עבודה ובהחלט לא עבודה שבה השכר הוא ראוי. לגבי תועמלנות, אין רע בכך ולא כל תועמלנות היא עבודת מכירות "זולה" כפי שאתה מתאר כאן, אלא זהו תחום מאוד מקובל בעולם הרפואה ורופאים ותועמלנים עובדים בשיתוף פעולה שבסופו של דבר פעמים רבות התוצר הוא רווח של המטופל. לגבי מחקר, זה נכון, עבודת מחקר במעבדה מניבה שכר מאוד נמוך, בעיקר כי הביקוש כל כך גבוה. כמו בן מחייבת תארים מתקדמים (שני לפחות). לגבי המחקר, בסופו של דבר העניין תלוי רק בך לא כל חברה שבה עוסקים במחקר עוסקים בה במחקר על בעלי חיים, אז לאן שתכוון תגיע. אם צו המצפון שלך אינו מאפשר לך עבודת מחקר הכוללת בעלי חיים, אז בחר בכיוון אחר. רבים מהבוגרים בכלל פונים לכיוונים של איכות הסביבה למשל, טיפול בנושאים של מים בכלל ומי שתייה בפרט ועוד. תחומים של אנרגיה ירוקה וכל תחום אחר שבו ניתן לשלב את הידע מהתואר הראשון בביולוגיה. אני חושבת שלפני שתירשם ללימודים תחשוב קודם כל על התוצאה הסופית הרצויה מבחינתך. כלומר, מהי התעסוקה שבה אתה מעוניין ורק אז בחר במסלול לימודים התומך בכך ולא להפך.