שלום אני מתלבט מה ללמוד שנה הבאה. מדובר במדעים מדוייקים, כנראה ביוטכנולוגיה או ביואינפורמטיקה אבל אני לא סגור לגמרי... אולי חקר המוח, מדעי החיים, כימיה וכו'. החשש הגדול שלי הוא לגבי הביקוש- הבנתי שחסר ביקוש למקצועות האלה היום. עד כמה המצב נורא? כלומר - עם קצת התגמשות/ תואר שני/ ציונים טובים אפשר להשיג עבודה סבירה במשכורת טובה? אני מדבר בעיקר על מחקר ופיתוח אבל לא סגור לגמרי. לאילו מקצועות יש יותר ביקוש מבין המקצועות הנ"ל? תודה רבה
ש
שני יונגר
מסלולי לימוד במדעים המדויקים
שלום איתי,
הביקוש למקצועות הללו עם תואר ראשון לפחות הוא דיי קטן. לצערי רבים בסופו של דבר מוצאים עצמם מועסקים כתועמלנים רפואיים ולא עוסקים בתחומי המחקר. במידה והתחומים הללו הם מה שמעניין אותך ללמוד ולעסוק בו, אז קח בחשבון כי עליך להשקיע מאוד בלימודים וכן להמשיך ישירות לתואר שני, כדי למצוא עבודה טובה בסופו של עניין. מה שכן, קח את דברי בעירבון מוגבל, התעסוקה בתחום תלוית אזור גאוגרפי וכן מועד סיום הלימודים שלך הוא בעוד 4/5 שנים מהיום, כך שהוא יכול להשתנות ולהתהפך. לכן התשובה לגבי הביקושים מאוד תלויה בכל אלו ואני חוששת לענות תשובה שגם אם נכונה היום ממש לא בטוחה שתהיה נכונה בעוד מספר שנים.