אני חושב ברצינות על לימודי רפואה. הבעיה שממוצע הבגרויות שלי הוא 101... ועוד לא עשיתי פסיכומטרי (עושה מועד דצמבר) השאלה שלי, האם יש לי דרך אפשרית להתקבל ללימודי רפואה בלי לעשות מכינה באוקטובר הבא שייקבע לי את הלימודים בעוד שנה... אם כן מה הדרך? ואם לא... איזו מכינה כדאי לעשות? איפה? כמה זמן היא נמשכת? תודה רבה
ש
שני יונגר
לאט לאט- אולי לא תהיה חייב מכינה
שלום ישי,
לא הבנתי מדוע אתה רץ ישר למכינה, כאשר עדיין לא ניגשת בפעם הראשונה לפסיכומטרי. ממוצע בגרויות 101 הוא ממוצע יפה מאוד, עכשיו הכל תלוי בפסיכומטרי שלך וביכולת שלך להצליח להתקבל ללימודים, כי הציונים הם רק חלק מתנאי הקבלה. אחרי שתעשה את הבחינה הפסיכומטרית תהיה במקום שבו תוכל לשקול מה לעשות הלאה כדי להצליח להתקבל. בנוסף, אני מאוד ממליצה לנסות ולהתקבל למספר בתי ספר שונים במקביל, כי כל בית ספר מודד את מועמדיו מעט אחרת ואם לא תתאים לאחד אולי כן תתאים לאחר. לבסוף, אם לא תצליח בפסיכומטרי בצורה מספקת תמיד תוכל להתחיל עם תואר ראשון למשל במדעי החיים ולסיים אותו בממוצע גבוה ככל שתוכל ולנסות להתקבל ללימודי רפואה ארבע שנתי לאחר מכן. התחל בבחינה הפסיכומטרית וחזור אלינו בעתיד כאשר הסיכויים שלך יהיו ברורים יותר.