שלום אני מתכננת להתחיל לימודים בשנה הקרובה ומתלבטת בבחירת המקצוע המתאים לי. בהתחלה רציתי ללמוד הנדסת תוכנה אך לאחרונה התחלתי להתעניין יותר בתחום הרפואה והביולוגיה והחלטתי לשנות כיוון ולבחור את התחום שאני אוהבת אך אני לא רוצה לוותר על היתרון שיש בהנדסת תוכנה שזה אפשרויות התעסוקה הרבות ותנאי העבודה והשכר הגבוה - חשבתי ללמוד מדעי הרפואה אבל קשה למצוא עבודה רק עם תואר ראשון וגם השכר לא גבוה ועכשיו מחפשת מקצוע דומה למדעי הרפואה ) אז חשבתי על הנדסה ביורפואית או הנדסת ביוטכנולוגיה אך לא יודעת עד כמה הם קרובים למדעי הרפואה והאם נלמדים בהם קורסים כמו אנטומיה וכו' אם לא אז אפשר בבקשה להציע לי מקצוע שכן יהיה קרוב למדעי הרפואה וכולל את הקורסים לעיל עם אפשרויות תעסוקה ושכר גבוה תודה רבה!
ש
שני יונגר
הנדסה ביורפואית או ביוטכנולוגיה
שלום סאמיה,
הנדסה ביורפואית והנדסת ביוטכנולוגיה הם מסלולים המייעדים את הבוגרים שלם בעיקר למחקר. אם מסלולי מחקר מתאימים לך ועבודת מעבדה טובה לך מבחינת סוג התעסוקה, בחרי באחד משני המקצועות הללו. לגבי תוכן הקורסים, אנטומיה לא לומדים באף אחד מהמסלולים הללו, אך יש יותר קורסים מעולם הביולוגיה במסלול לביוטכנולוגיה לעומת הנדסה ביורפואית. למרות זאת, לדעתי הבחירה בהנדסה ביורפואית מגדילה את הסיכוי שלך לתעסוקה בשכר טוב יותר, אך אינני יכולה להבטיח לך מה יקרה בעוד חמש שנים מהיום בשוק העבודה הישראלי, נכון להיום זה המצב. צירפתי לך בקישור למטה השוואה שנערכה בין שני המקצועות שאולי תעזור לך בהתלבטות.