מעוניין ללמוד מדעים מדויקים ללא רקע חזק במקצועות ריאליים
מעוניין ללמוד מדעים מדויקים ללא רקע חזק במקצועות ריאליים
סטס
1 תגובות
שלום לכולם, אני סטודנט שנה שנייה בקרימינולוגיה, אבל לאחרונה הבנתי שזה לא תחום שאני רוצה להמשיך ללמוד אותו או לעסוק בו בעתיד. הן מבחינת שיקולי עניין והן משיקולים כלכליים. ראוי לציין שלא השקעתי במהלך שנותיי בתיכון, אין לי רקע חזק במתמטיקה, פיזיקה, כימיה או ביולוגיה. אין לי פסיכומטרי ובגרות עם ממוצע 88. עם זאת, לאחרונה אני שוקל בכובד ראש לימודים הקשורים למדעים מדויקים. הכיוון שמעניין אותי הוא מדעי הטבע, כמו: הנדסת מים, גיאולוגיה או חקלאות או קרקע מים. הדילמה שלי קשה משום שאני בן 28, לומד שנה שנייה לתואר שהפסיק לעניין אותי ואני לא יודע כמה ריאלי יהיה מבחינתי לפתוח דף חדש עכשיו. כלומר, לחזק בגרויות, לעשות פסיכומטרי (כנראה פעם אחת לא תספיק) ולעשות מכינה. מדובר, במקרה הטוב, בשנתיים הכנה.
אשמח לקבל חוות דעת מאנשים שהיו במצבי או במצב דומה. כמה ריאלי בשביל אדם בן 28, שחייב לפרנס את עצמו, לעשות צעד שכזה?
תודה לעונים.
ש
שני יונגר
יש לי רעיון טוב בשבילך!
שלום סטס,
בכל מקרה מכיוון שתעודת הבגרות שלך לא מתאימה יהיה עליך לעשות מכינה המתאימה להנדסאות. שם תשלים את כל הרקע הראלי הדרוש ללימודי המדעים. לגבי הלימודים שלך כיום, חשוב להדגיש כי בכל מקרה תהיה חייב לימודי המשך כדי למצוא תעסוקה. זאת, כי אין עבודה עם תואר ראשון בקרימינולוגיה או שהיא ממש נדירה. אם הייתי צריכה לחשוב במקומך כיצד להשקיע את הזמן בכדי לסיים עם מקצוע ממשי מכל הרשימה שמנית כאן לימודי הנדסת מים היא המקצוע היחיד שלאחר התואר הראשון בו ניתן כבר להתחיל ללמוד. מה שאני מציעה שתעשה, זה אולי שינוי כיוון משמעותי ופשוט תוותר עם תואר ראשון כרגע. הדרך הפרקטית ביותר שלך לצאת מהר יחסית לשוק העבודה עם מקצוע פרקטי שתוכל גם להרוויח בו שכר טוב הוא אם תבחר ללמוד דווקא במסלול הנדסאים. מרבית ההנדסאים בשוק היום נחטפים לשוק העבודה בגלל חוסר בעובדים טובים. יש גם לימודי הנדסאי בתחום המים. בנוסף לכך, לאחר מכן תוכל להשתלב במסלול השלמה לתואר ראשון כאשר כבר תהיה בעל מקצוע ועבודה ביד. חשוב על ההצעה שלי.