אני מתעניינת בתואר ראשון בביולוגיה ומתלבטת מאוד בין שני מסלולים. האפשרות הראשונה היא להירשם למכללת אורנים, שם אני עומדת בתנאי הקבלה ולהתחיל ללמוד כבר באוקטובר הקרוב. האפשרות השנייה היא מסלול שנקרא לימודי צבירה בטכניון. כיוון שאני לא עומדת בתנאי הקבלה, ישנה אפשרות לצבור נקודות לתואר בביולוגיה תוך 4-5 סמסטרים בממוצע 80 ומעלה, וכך להתקבל כסטודנטית מן המניין (סוג של אפיק מעבר). שאלתי היא, האם לקחת את הסיכון להפסיד שנת לימודים ולא מעט כסף, בניסיון להתקבל במסלול זה לטכניון, או שעדיף להתחיל באורנים ולאחר מכן להתקבל לתואר שני באוניברסיטת חיפה או בטכניון? ההתלבטות נובעת מכך שידוע לי שקשה יותר למצוא עבודה עם תואר ממכללה ומכך שאינני אדם ריאלי, אין לי שום רקע בפיסיקה ובכימה, ואני יודעת כמה הלימודים בטכניון קשים. אני יודעת שזה אינדיבידואלי וקשה לענות על שאלתי, אבל אני כבר המון זמן מתלבטת והייתי שמחה לקבל עצות=]
ש
שני יונגר
איפה ללמוד לתואר ראשון בביולוגיה?
שלום סתיו,
לצערי זו שאלה מסוג השוואה בין מוסדות לימוד. מנהלי הפורום מנועים ממתן תשובות מסוג זה המחייבות לשלול מוסד לימודים אחד על פני אחר. הדבר היחידי שאני יכולה להמליץ לברר זה מה אתה עושה עם התואר הנצבר בטכניון אם לא הצלחת להגיע לממוצע 80. שדרך אגב לפחות 80 בתואר ראשון באופן כללי הוא תנאי להמשך לימודים אקדמיים כמעט בכל מסלול אפשרי. ובנוסף, בררי האם המסלול באורנים מיעד אותך בהכרח להוראה כי זו מכללה לחינוך. חשוב לי שתזכרי כי אין לימודים קלים, פשוט לא קיימת חיה כזו.