שלום יש לי B.ed ביולוגיה וכימיה.חשבתי לעשות השלמה לתואר ראשון בביולוגיה.אני מתגורר בבאר שבע, אז איפה כדאי ללמוד ולמי לפנות?
ש
שני יונגר
השלמה לתואר ראשון בביולוגיה
שלום סולטאן,
בבאר שבע יש לך שתי אופציות והן: ללמוד באוניברסיטת בן גוריון או באוניברסיטה הפתוחה. המלצתי אליך היא: בבן גוריון- לפנות למדור רישום ולברר אם יקבלו את התואר הקודם שלך ואם תוכל לעשות על סמך התואר הזה את ההשלמות הדרושות לתואר בביולוגיה.
באוניברסיטה הפתוחה- לגשת למזכירות המחלקה או ליצור קודם קשר טלפוני לתאום פגישה שכזו. ולברר מה תוכל לעשות כדי להשלים לתואר ראשון בביולוגיה.
בנוסף, אני מאוד ממליצה שתנסה לפנות למוסדות לימוד נוספים, כי לכל מוסד לימודים יש את המדיניות שלו בקבלה או אי קבלה של לימודים קודמים.
אל תשכח להביא גיליון ציונים, אישור על סיום התואר הראשון, ואם אפשר סילבוסים רלוונטיים של קורסים בתחום.
השלמת תואר ראשון
אני סיימתי בחול שנתיים לומדי בביולוגיה אני רוצה להמשיך לימודים ,אפשר להמשיך בתחום הסיעוד? אם כן כמה זמן?
נ
נועה חזן
השלמת תואר בארץ
שלום ריים,
אם אין לך תואר אקדמי ולא השלמת את הלימודים בחו"ל את יכולה לבקש ממוסד הלימודים בו למדת גיליון ציונים הכולל סילבוס הקורסים מהתואר, במקביל לפנות לאגף להכרה בתארים אקדמאים מחו"ל כדי לבדוק האם גם מי שלא השלים תואר מלא יכול לקבל הכרה חלקית לפחות בלימודים. במידה והאגף לא יאשר זאת, הלימודים לא יוכרו ותצטרכי להתחיל את הלימודים מההתחלה. צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע על לימודי סיעוד לתואר ראשון.
השלמה לתואר ראשון בביולוגיה
שלום אני לקראת סיום שנה רביעית בתואר לסיעוד. רציתי לשאול אם יש אפשרות להשלים את הקורסים שלמדתי כך שיהיה לי גם תואר ראשון בביולוגיה או במקצועות החי/ מדע, דבר שיאפשר לי מעבר ישיר למסלול 4 שנתי בוטרינריה או ברפואה. האם קיימת אפשרות להשלמת תואר בביולוגיה או תואר אחרשמוסדות מחשיבים כמדעי? אם כן, מה האופציה הכי קצרה שקיימת? תודה רבה מראש
ש
שיר בלעש - יועצת לימודים
השלמה לתואר ראשון
היי משה,
בוגרי מקצועות הבריאות (סיעוד בין היתר) נדרשים להשלים את מקצועות הליבה לפני תחילת הלימודים - בין היתר ביוכימיה, ביולוגיה של התא, פיזיולוגיה בסיסית ועוד.
על כן אינך חייב להשלים תואר ראשון בביולוגיה ובאפשרותך להשלים את המקצועות הרלוונטים. אני ממליצה לך לפנות למוסד הלימודים בו אתה מעוניין ללמוד ולשאול אותם מהי הדרך המהירה ביותר להשלים את הקורסים הללו. יכול להיות שיהיה עליך להשלים אותם דרך האוניברסיטה הפתוחה במידה והמוסד שלך לא יאפשר השלמה חיצונית שלא כחלק מהמסלול לתואר ראשון.
בברכה,
שיר בלעש - יועצת לימודים
מ
משה
קבלה לוטרינריה
תודה שיר האם מה שכתבת בהודעה העוקבת תקף גם לוטרינריה? האם אפשר להתקבל לוטרינריה מתואר לא מדעי אחרי השלמת 9 קורסי ליבה? תודה רבה
ש
שיר בלעש - יועצת לימודים
קבלה לטרינריה
היי משה,
אני חושבת שכן אבל אני ממליצה לך ליצור קשר עם מוסד הלימודים ולוודא זאת איתם.