היי, אני רוצה לעסוק בעתיד בתחום מחקרי מדעי (רואה את עצמי מועסקת כחוקרת/ מרצה באוניברסיטה). אני אוהבת חשיבה ויכולה לשבת המון זמן על תרגיל תאורטי קשה וזה יותר מספק אותי מאשר עבודה מאומצת סיזיפית וטכנית. אני לא יודעת בדיוק איזה תואר מתאים לכך- אני רוצה משהו ריאלי ומתמטי ומצד שני "חי"- כמו למשל ביולוגיה (אבל מבחינתי זה לא מספיק ריאלי, אני מאד אוהבת מתמטיקה ולוגיקה). אז מה מתאים ללמוד? כרגע חושבת על מדעי המחשב, ביואינפורמטיקה, הנדסת חשמל עם התמחות בביו-הנדסה. יש לך רעיונות לתחומים אחרים עדיפים? מה עדיף? (ואני מעדיפה 3 שנים מאשר 4 שנים אם זה מוביל לאותו מקום) תודה רבה!!
ש
שני יונגר
לימודים מתחום המדעים וקריירה אקדמית
שלום בתשי,
אם את רואה את עצמך כחוקרת או מרצה אז את לא יכולה בכפיפה אחת לכתוב שאת רוצה להשקיע בכך רק 3 שנים. אלא את צריכה לקחת בחשבון מינימום 5 שנות לימודים הכוללות תואר ראשון ושני בתחום מדעי. ביולוגיה יכול להיות תחום נהדר כתואר ראשון אבל כדי להגיע בו למחקר או לתעסוקה ראויה יש להמשיך וללמוד לתואר שני. זה אפילו הכרחי. כך גם לגבי מתמטיקה לוגיקה או כל תחום שאינו תחום הנדסי. תחומי ההנדסה הם ייחודיים לעומת כל שאר התחומים כי הם גם מדעיים וגם מכירים לעבודה. אך שוב אם את רוצה קריירה אקדמית אז לא ממש משנה איך תתחילי רק זכרי כי את פשוט שם כדי להישאר ואחד הכרטיסים להמשך הלימודים והעבודה במסגרת האקדמית הוא הצלחה בהם (ציונים ציונים ציונים). לגבי שאלתך מה עדיף, עדיף שתלמדי לתואר שמעניין אותך התוכן שלו ועוד יותר מכך שהוא יביא אותך למטרה הסופית שלך. אולי כדאי שתנסחי לעצמך אותה בצורה יותר מדויקת. זה יעזור לך לקבל תשובה לגבי ההתחלה של המסלול הנכון לך ביותר.