שלום, אני עכשיו עומדת להתחיל פסיכומטרי ואחרי זה אני רוצה להתחיל ללמוד להיות אחות מיילדת. הייתי רוצה לדעת עוד פרטים חוץ ממה שכתוב באתר שלכם שבאמת נותן את רוב הפרטים הדרושים וגם לקבל עצה כנה מאנשים שמבינים יותר ממני. א. לפני הכל, מכיוון שזה נושא שמאוד מעניין אותי, אני רוצה לדעת האם שווה מבחינת הזמן ומבחינת הכסף ללכת ללמוד את המקצוע הזה? ב. מה השכר שמקבלים בתור מיילדת? ג. איפה הכי כדאי ללמוד אם אני גרה בפתח תקווה? תודה מראש לעונים! :)
ש
שני יונגר
האם כדאי ללמוד סיעוד?
שלום ליאל,
א. אומר לך רק את מה שאני אומרת בכנות גדולה לכל מי שבוחר בלימודים מסוג זה (סיעוד, עבודה סוציאלית, חינוך וכו') אם זה בנפשך וזו השליחות שלך וזה מה שאת רוצה ומאמינה שאת צריכה לעסוק בו, אז עזבי הכל. יש אפשרויות קידום בתוך המערכת עם השנים והניסיון ואפשר להגדיל את השכר לאט לאט עם הזמן, אבל עשירה לא תהיי מזה ככל הנראה. עכשיו את רק צריכה להחליט אם את מעוניינת לעסוק בזה או לא. ועוד יותר מזה, החלטה מראש של בחירה במיילדות היא החלטה על סמך חוסר ניסיון, אין לדעת מה יתפוס אותך ויעניין אותך באמת לאחר שתתנסי בתחומי הסיעוד השונים לאורך לימודי התואר. ב. קשה לומר מהו בדיוק השכר ואת זה כדאי שתשאלי מיילדות בעלות ניסיון, כי הרכב השכר מורכב מהבאים: תעודות אקדמיות ואחרות, וותק, מקום העבודה (כי יכולות להיות הטבות למשל בפריפריה), גמול השתלמות וכו'. וכמובן שיש שיקול למשמרות ותורנויות ועוד. אז לכי תתייעצי עם מי שכבר עובדות במקצוע ותנסי להבין מהן למה בדיוק לצפות. לתשובה שלי צירפתי לך טבלת שכר של אחיות, אבל היא מאוד כללית אז תוכלי לקב ממנה מושג לגבי סדרי הגודל אבל בוודאי לא מספרים מדויקים. ג. אם את רוצה להיות מיילדת עליך ללמוד לתואר ראשון בסיעוד ולימודי תעודת אחות מוסמכת אינם מספקים. לכן מוסדות הלימוד שיחסית קרובים אליך הם: אוניברסיטת תל אביב, המכללה האקדמית לישראל, האקדמית תל אביב יפו, אוניברסיטת אריאל בשומרון, המרכז האקדמי רופין, בית הספר האקדמי לסיעוד שיבא – תל השומר. כפי שאת רואה יש לך המון אפשרויות באזור המרכז. אני מציעה שכדי להחליט איפה ללמוד תיעזרי בסקר שנערך כאן באתר בין אלפי סטודנטים הלומדים לתארים כיום ותראי מה הם כותבים על המסלולים ועל מוסדות הלימוד הללו. אצרף לך קישור לסקר בתגובה נפרדת.