שלום רב. אני מעוניין להירשם שנה הבאה ללימודים אקדמיים ולשם כך צריך להשלים בגרות במקצוע מורחב. לאחר מחשבה בעניין החלטתי על ספרות מורחב- שאלון 8302. רצה הגורל ובית הספר בו למדתי נסגר, ועל כן נרשמתי לבחינה בתור תלמיד חיצוני. יש לי מס' שאלות בעניין ולצערי לא הצלחתי להיענות עליהן במשרד החינוך. 1. האם הבחינה שאגש אליה היא אינטרנית או אקסטרנית? האם יש הבדל בין החומר הנלמד לשתי הבחינות? 2. מהו המיקוד לבגרות הנ"ל? מחיפוש ברשת ובאתר של משרד החינוך לא הצלחתי לדלות את החומר ולהבין איזה חומר עלי ללמוד לבגרות. 3. האם הרפורמה במשרד החינוך בה 30 אחוז מן הציון נקבע ע"פ עבודת גמר תקף לגבי? תודה לעוזרים.
ש
שני יונגר
השאלה הכי חשובה: האם המרת את תיק הנבחן שלך?
שלום ארז,
אם לא פתחת תיק תלמיד אקסטרני אתה תלמיד אינטרני. קורה שלא ניתן מסיבות שונות להיבחן בבית הספר האינטרני בו מסיימים את התיכון ולכן יש את האלטרנטיבה. אם בכל זאת התבקשת לפנות לבית ספר אקסטרני ולפתוח תיק נבחן אקסטרני, אז כמובן שמדובר במסלול אחר. לגבי הבדלים בין הבחינות, יש מעט הבדלים בין מסלול הבגרות האינטרני לאקסטרני, כן. בכל מקרה הנקודה הקריטית בכל הנושא הזה היא האם פתחת תיק נבחן אקסטרני או לא. את זה אתה אמור לדעת. לגבי החומר שיש ללמוד. אני בעד שתקנה לך מיקודית לבגרות. קשה מאוד ללמוד לבד כי באמת יש המון בלאגן ורוב הלימודים ממוסדים בצורה כזו או אחרת. לגבי הרפורמה, אתה צריך לבדוק כי אתה נבחן שכבר סיים את התיכון אז הרבה מהרפורמות לא תקפות לגביך בכל מקרה.