כבר מעל שנה וחצי אני משפר בגרויות ופסיכומטרי על מנת להתקבל לאחת מהפקולטות השונות לרפואה בארץ. ברשותי ציון פסיכומטרי של 733 ובתקווה לאחר הבחינה במתמטיקה 806 ב18.1 יהיה לי סכם מספיק. לפי הבנתי, מקבלים את הציונים רק באמצע אפריל, בעוד שסוף ההרשמה לפקולטות היא ב31.4 . לפי אתר משרד החינוך לוקח כשבוע מרגע פרסום הציונים עד קבלת הספח החתום שמאשר את השינוי בציון - משמע, כמעט ואין סיכוי שאספיק להעביר את הטפסים לאוניברסיטאות... האם יש דרך או מסמך כלשהו עליו אפשר לחתום שיאפשר גישה ישירה של הפקולטות לציוני הבגרות שלי, ללא מסמך פיזי?
אשמח לכל עזרה. תודה, הדר
ש
שני יונגר
המועד בו אפשר להעביר ציון פסיכומטרי
שלום הדר,
את בהחלט יכולה להירגע. ההרשמה ללימודים היא עד לסוף מרץ או עד לסוף אפריל, אך את יכולה לבקש שציון הפסיכומטרי שלך יועבר ישירות לאוניברסיטה ובכך לא תפספסי את מועד ההרשמה ללימודים מצד אחד ומצד שני הציון יגיע אליהם אוטומטית. כמובן שתהיי חייבת לוודא זאת בעצמך לאחר שתקבלי את האישור לציון הביתה, אך הדבר אפשרי ונעשה בכל שנה על-ידי סטודנטים. בכל מקרה דורשים מוסדות הלימוד במסלולים הללו בדרך כלל להעביר את כל המסמכים הנדרשים למיניהם עד לסוף יוני או יולי שאחר סיום ההרשמה ללימודים. צרי קשר עם ייעוץ הלימודים באוניברסיטאות הייעודיות ובררי כיצד לעשות זאת, שלא תהיה לך שום תקלה ביורוקרטית.