היי, אני מעוניין לתת קצת "יוקרתיות" לבגרות הבסיסית שלי בדמות השלמת 7 יח"ל. כרגע יש לי 5 יח"ל. לא ניתן למצוא כמעט בכלל מידע על הבגרות הזו, אז אשאל כאן:
1) שאלתי ובבי"ס שלי לא מגישים ל-7 יח"ל, איפה עוד ניתן לגשת למבחן? 2) יש ספרי לימוד ללמידה עצמית ב-7 יח"ל באנגלית? 3) עד כמה 7 יח"ל באנגלית יכולות להוסיף 'יוקרה' לבגרות בפני אוניברסיטאות, ואוניברסיטאות בחו"ל בפרט? 4) 7 יח"ל אנגלית = תרגום. האם זה אומר שזו הכשרה לתרגום של סדרות/סרטים/ספרים וכדומה?
תודה מראש.
ש
שני יונגר
בגרות ברמת 7 יחידות באנגלית
שלום יאן,
שני דברים לי אליך: 1. תוכל לברר מול אגף הבחינות במשרד החינוך אם אפשר בכלל להשלים לבגרות זו שהיא חדשה ונכנסה רק השנה למערך הבגרויות. אם כן הם גם ידעו לומר לך איפה להירשם ואיפה תיבחן ומהו המיקוד וכו'. 2. מה שמעניין אותי, היא השאלה מדוע לשפר את הבגרות באנגלית? זה לא נותן אינדיקציה או מדד או משפיע על שום דבר בעתיד שלך. יש תארים אקדמיים יוקרתיים, אך תעודת בגרות יוקרתית זה כבר עיין אחר. במיוחד שאתה לוקח את הדברים למקצוע מקצועי ולא מדובר במסלול מקצועי של תרגום ממשי. אם אתה רוצה לעסוק בתרגום והאנגלית שלך היא ברמת שפת אם, לך ללמוד תרגום. מכל הלב אני אומרת לך, השקעה בבגרות נוספת שלא הכרחית לך כדי להתקבל ללימודים גבוהים לאחר מכן יכולה להיות בזבוז זמן וכסף. גם את האוניברסיטאות בחו"ל זה לא ממש מעיין, דרך אגב. מה שכן מעניין אותם אלו מבחנים כגון GRE או TOFEL שלא קשורים בכלל ללימודים בבית הספר. אני מציעה שתניח לשנייה בצד את הרעיון שלך, כי אני מבינה מה בגדול אתה רוצה להשיג פה. ותאמר לי, מה אתה רוצה ללמוד במסלול האקדמי שלך? ועוד יותר מזה איפה בישראל בחו"ל וכו'.
בברכה, שני
י
יאן
כיוון בלימודים ותוספת לבגרות
אני עוד לא סגור על מה אני רוצה ללמוד. זה כנראה בין מדע המדינה לכלכלה או מנהל עסקים. אני שואף ללמוד בחו"ל, לאו דווקא ארה"ב, אולי אפילו באחד הסניפים של אוניברסיטאות אירופאיות במזרח. אני מעוניין לחוות תרבויות חדשות, שפות שונות ואנשים מגוונים. לכן, בשביל להתקבל לאוניברסיטה באמת טובה, דבר שיספק יותר גמישות בשוק העבודה/לימודים גבוהים יותר, אני מעוניין באוניברסיטה באמת טובה. אני כרגע משלים בגרויות ואני מעוניין לתת edge לבגרות, שתהיה מעבר לבסיסית. יש לי הרחבה בהיסטוריה, שהבנתי שזה טוב לאוניברסיטאות בארץ, אני לא יודע לגבי חו"ל. באוניברסיטאות גלובליות כאלה יש מבחר גדול של תלמידים, לכן חיפשתי איזה שיפור מעבר לבסיסי בבגרות. אני חזק מאוד באנגלית וחשבתי שאולי לעשות עוד כמה יח"ל במקצוע, יכול לתת טאץ' של יוקרתיות/ייחודיות לתעודה בזמן קצר(כי הרחבה במקצוע אחר תיקח לי הרבה יותר זמן). תעודה בסיסית לא תעזור לי כ"כ בקבלה לאוניברסיטאות טובות, ועוד עולמיות.
תודה שני.
ש
שני יונגר
מה שלדעתי אתה צריך לעשות
שלום יאן,
למרות שאני עדיין חושבת שהכיוון שלך צריך להיות בציון גבוה למשל בSAT או אפילו בפסיכומטרי בישראל שאתה יכול להיבחן בו באנגלית גם אם תבקש זאת. וכן ביכולת שלך לכתוב מכתב בקשה להתקבל לאוניברסיטאות הגדולות שמבקשות כתיבת חיבור מרשים. כמו כן גורמים שמאוד חשובים באוניברסיטאות גדולות הם למשל פעילות קהילתית שלך, תחביבים מעניינים וכו'. עוד נקודות בתעודת הבגרות לא ממש עושות את הרושם שאתה רוצה לעשות. אני מציעה לך לעשות שני דברים: 1. לפנות לאגף הבגרויות במשרד החינוך ולברר אם יש אפשרות שתיבחן ברמת 7 יחידות בבגרות. 2. לפנות לאחת מהחברות המסייעות לסטודנטים ישראלים להתקבל לאוניברסיטאות בארה"ב. יש כמה חברות מתמחות. הם ידעו לתת לך את כל הטיפים לדרך הטובה ביותר האפשרית להתקבל לאוניברסיטה איכותית.