שלום רב, אני לוחם בקבע, ויש לי יחסית הרבה זמן פנוי. אני מעוניין לעשות בגרות בפיזיקה במהלך הצבא. רציתי לשאול אם יש פיתרון לאדם כמוני, האם יש קורס מרחוק שההרצאות הם מהאינטרנט, עם גישה לפורום, או משהו כזה? או שהדבר היחיד שאני יכול לעשות זה לקנות ספרים וללמוד איתם? תודה רבה ויום טוב
ש
שני יונגר
הכנה לבגרות בפיזיקה במהלך הצבא
שלום שחר,
הפתרון לחייל כמוך יכול להיות בתוך המסגרת הצבאית. אני חושבת ששווה שתנסה לברר אם הדבר אפשרי מול מש"קית ת"ש או חינוך. אפשרות נוספת היא הכנה לבגרויות הללו אונליין. יש פלטפורמות אינטרנטיות שמאפשרות למידה עצמאית מרחוק לבגרויות. אז כדאי לנסות. כמובן שלאלו אין תחליף לשימוש בספרים. אלא הם חלק מהעניין. שתי דוגמאות לבתי ספר המכינים אונליין לבגרויות הם: בגרות אונליין ובית ספר חרוץ.
תודה רבה שני
חיפשתי הרבה מאוד באינטרנט, מצאתי המון המון חומר, בעיקר בסרטונים. השגתי חלק מהספרים, ואני תקוע. לכל נושא יש רשימה רבה של ספרים שניתן ללמוד מהם ואני לא יודע מה כדאי. מאיפה אני מתחיל? קודם ללמוד מכניקה או להתחיל ללמוד את כל המקצועות במקביל? מה עושים במקום מעבדה ואיך אני יכול ללמוד לזה? אני מרגיש שאני צריך איזה שהיא תכנית לימודים או הכוונה כלשהי. מאיפה אוכל לקבל אותה? תודה רבה על העזרה, שחר.
ש
שני יונגר
איפה להתחיל את הלימודים לבחינה
שלום שחר,
אני חושבת שהדרך הכי טובה לקבל מן מסגרת מסודרת לתוכן של החומר שיש ללמוד לבגרות הזו בצורה מסודרת הוא בהשוואה של המיקוד שמפרסם משרד החינוך מול הספרים של אחד מבתי הספר הפרטיים להשלמת בגרויות (לא משנה איזה) זה יעזור לך להבין מהי המסגרת של הנושאים שעליך ללמוד. גם כדאי שתסתכל כיצד בנויים המבחנים של הבגרות כדי שתקבל מושג מול מה אתה עתיד להתמודד. כמובן שלא תוכל ללמוד לבחינה הכוללת מעבדה, את זה אפשר לעשות רק במסגרת בית הספר עצמו. כמו כן, כדאי מאוד שתיגש כבר בקרוב להירשם לבגרות בבית הספר בו סיימת את התיכון, שלא תפספס את מועד ההרשמה לבגרויות הקיץ ואז יהיה לך הרבה יותר מסובך להתמודד עם כל הנושא. אני הייתי מבקשת לשוחח עם המורה לפיזיקה במטרה לקבל ממנו קצת תובנות לגבי הבחינה (בתקווה שיסכים). אחרי זה קח כל חומר לימוד שתמצא שיעזור לך להבין את החומר הנלמד בצורה הטובה ביותר. אבל המיקוד הוא נקודת המוצא שלך לדעתי וכך גם ספרי הלימוד של אחד מבתי הספר הפרטיים שתוכל להשיג או לקנות. מכיוון שאתה הולך ללמוד לנושא שלא למדת אותו בתיכון, זה קצת הימור ללמוד אליו מלכתחילה לגמרי לבד, אבל לנסות תמיד אפשר.