שלום, אני כרגע משלימה בגרויות ואמורה לגשת במועד חורף לבגרויות. בית הספר שלי נסגר אז הבנתי שאני נחשבת נבחנת אקסטרנית. במכללה אמרו לי ללכת לפתוח תיק נבחן אקסטרני והתקשרתי לשלוחה האקסטרנית בבאר שבע והם אמרו לי להגיע יום לפני הבחינה לפתוח תיק ולהירשם לבחינה. השאלה שלי היא אם בכל זאת ללכת לפתוח תיק עכשיו או לחכות עד יום לפני הבחינה? ההרשמה לא נסגרת עד יום לפני הבחינה?
ש
שני יונגר
לגשת לאגף הבחינות במשרד החינוך בבאר שבע
שלום הילה,
בבית נועם בקומה השישית בבאר שבע קיימת שלוחה של האגף לבחינות ובה קיימת פונקציה המטפלת בתחום הנבחנים האקסטרניים. הצעתי אליך היא בוודאי אף פעם לא להמתין לרגע האחרון ולפעול מראש בנושא. גשי אליהם כדי לבדוק מהו הסטטוס שלך במדויק ומה עליך לעשות כדי לגשת לבחינה במועד החורף. ההמתנה לרגע האחרון והמחשבה על כך שאת עלולה להיתקל בקושי ביורוקרטי וים לפני הבחינה מצליחה להלחיץ גם אותי. גשי אליהם ובררי מהו מעמד ולכי לפחות את תיק הנבחן עכשיו והירשמי מראש לבחינה. ההרשמה מתקיימת עד יום לפני הבחינה אבל זה מאוד מורכב ואת עלולה לקבל מקום בחינה מרוחק וכו'. טפלי בזה עכשיו. אגף הבחינות פעיל בכל יום מהשעה 8:00 ולפחות עד 14:00 ובשישי עד 12:00. אולי את לא צריכה להמיר את התעודה שלך ולהתעסק בכל הבלגן הזה בכלל.