היי , אני בוגרת תיכון עם בגרות חלקית וכרגע משפרת. במידה וכל הציונים שלי עוברים וגבוהים ורק במתמטיקה 3 יחידות נכשלתי - עדיין אהיה זכאית לבגרות מלאה? יש לי 5 יחידות מדעי החברה ו 5 יחידות תיאטרון, בכל אחת מההרחבות סיימתי עם ציון 90 סופי . תודה לעונים.
ש
שני יונגר
זכאות חריגה לתעודת בגרות
שלום נופר,
זכאות חריגה לתעודת בגרות תתאפשר לך אם תכשלי בבגרות במתמטיקה אם בשני מקצועות שבהם למדת לבגרות של לפחות 3 יחל' סכום הציונים יהיה לא פחות מ-150. כך למשל בשתי הבגרויות שציינת פה את צריכה לקבל לפחות 80 באחת ולפחות 70 באחת ואז תהיי זכאית לתעודת בגרות. אם הנכשל שלך בתעות הבגרות יהיה בלשון עברית לא תוכלי להיות זכאית לתעודת בגרות בכל מקרה. ועוד נקודה, הנכשל במתמטיקה חייב להיות החל מציון 45 ומעלה. בכל מקרה אני מקווה שתעברי את הבחינה כדי שלא תצטרכי להתמודד עם הנושא בכלל.
בברכה, שני
ש
שירן
זכאות חריגה לתעודת בגרות
היי, סיימתי ללמוד לפני 5 שנים ואני כיום סטודנטית לעיצוב על תנאי בגלל המבחן במתמטיקה. הציון הסופי שלי ב-3 יח׳ הוא 54. ניסיתי לשפר שוב ולא הצלחתי. מקצועות הבגרות שלי שעולים על 3 יחידות הם: אנגלית 4 יח׳ לימוד עם ציון סופי 94 ספרות מורחב 5 יח׳ לימוד עם ציון סופי 82 אומנות 5 יח׳ לימוד עם ציון 72
האם אוכל לקבל זכאות חריגה לתעודת בגרות? תודה רבה
ש
שני יונגר
יש לך את התנאים להגיש את הבקשה
שלום שירן,
יש לך ככל הנראה את התנאים לבקש תעודת בגרות חריגה. תכולי למצוא פירוט מלא של התנאים כפי שכבתי לך כאן גם בוויקיפדיה שדואגים לעדכן כל הזמן. עליך לפנות למשרד החינוך בירושלים שם ניתן להגיש את הבקשה. או לפחות עדיף לך כדי לקצר בירוקרטיה. מקווה שיקבלו את בקשתך. זאת כמובן שבמידה ומעבר לציון שכתבת פה ומלבד הבגרות במתמטיקה עבר את כל המקצועות האחרים בציון חיובי כלומר 55 ומעלה.
בהצלחה, שני
ד
דקלה
בגרות
קיבלתי תעודת בגרות בשנת 1998. בסה"כ 20 יח"ל. בכל המקצועות הציונים טובים רק במתמטיקה 52... מספיק בקושי. האם התעודה שבידי היא תעודת בגרות מלאה? אשמח לדעת כי לפי מה שהבנתי בעבר הספיקו 20 יח' ע"מ לקבל תעודת בגרות מלאה
נ
נועה סטרוז
בדיקת זכאות לבגרות
שלום דקלה,
כדי לברר באופן אישי וודאי האם התעודה שלך נחשבת לתעודת בגרות מלאה עלייך לבדוק מול התיכון בו ניגשת לבגרות או מול משרד החינוך.
בברכה, נעה
י
יהודית
ברור
היי, אם קיבלתי במקצועות אנגלית 100 ( 4 יחידות ) בומתמטיקה 90 ( 3 יחידות ) ונכשלתי ( ציון של 50 ) בבגרות של הנהלת חשבונות, האם מגיע לי להגיש בקשה? ואם כן, איך? תודה
מ
מאיה פורט - יועצת לימודים
ברור
שלום יהודית,
לא ברור משאלתך על איזה בקשה מדובר. במידה ואת מתכוונת לבגרות מלאה וברצונך לבדוק אם את זכאית לבגרות מלאה, עלייך לבדוק מול התיכון בו ניגשת לבגרות או מול משרד החינוך.