היי, ברצוני להתחיל ללמוד שנה הבאה לימודי הנדסה ולשם כך אני צריכה להשלים בגרות 4 יחידות במתמטיקה. אם בבקשה תוכלו לעזור לי ולשלוח לי במייל את המיקוד של השנה, מפורט לפי נושאים אני אשמח. תודה ויום נעים. ספיר
א
אסתר
מיקוד לבגרות בתנך ומתמטיקה
שלום , אני בת 21 וכרגע נמצאת בשלב של השלמת בגרויות . עשיתי 3 יחידות במתמטיקה ואנגלית ואני רוצה להשלים ל4 יחידות בשניהם במועד חורף הקרוב , השאלה היא מה המיקוד במתמטיקה והאם יש מיקוד בכלל ? במידה ואין איך אני מצליחה ללמוד את החומר באופן עצמאי ? זאת אומרת לפי מה אני לומדת ? יש ספרים שאפשר לרכוש וללמוד ? כנ״ל גם לגבי אנגלית אני מתכוונת גם כן להשלים 2 בגרויות בתנך של כיתה י׳ ושל כיתה יב׳ - האם פורסם כבר מיקוד לתנך למועד חורף ? במידה וכה מה המיקוד ? במידה ולא - מתי אמור להתפרסם ובאיזה אתר אני אצורה לעקוב אחרי זה ? תודה רבה .
ש
שני יונגר
מיקוד לבגרויות החורף
שלום אסתר,
ראשית, לכל תחום לימודים מפורסם מיקוד על-ידי משרד החינוך. אם את לא מצליחה למצוא אותו או לא בטוחה איך לאתר אותו את יכולה גם ליצור קשר עם אגף הבחינות במשרד החינוך או פשוט לגשת למורים הרלוונטיים בבית הספר בו סיימת את כיתה יב'. כך או כך את הבחינה תעברי שם, אז זה רעיון לא רע. לגבי איך ללמוד, אם את רוצה ללמוד לבד, אין בעיה, יש ספרי לימוד מתאימים שמפורסמים בכל שנה עם העדכונים הרלוונטיים לבחינה לאותה שנה. וכמובן ספרי הלימוד בהם משתמשים בבית הספר ללימודי המתמטיקה והאנגלית. את הפרטים לגבי ספרי לימוד אלו תוכלי לקבל מהמורה למתמטיקה ומהמורה לאנגלית. כך גם לגבי כל בגרות אחרת, זה ממש לא משנה באיזה תחום היא בדיוק. אני חושבת שהכי כדאי שפשוט תיגשי לבית הספר ותקבלי מהם הכל בצורה מרוכזת ומסודרת.
בברכה, שני
ש
שני יונגר
איפה למצוא את המיקוד לבגרות במתמטיקה
שלום ספיר,
במעמד הפורום אין לי אפשרות להעביר אליך את המיקוד לבגרות. את יכולה לבקש אותו מאגף הבחינות במשרד החינוך וכן מבית הספר בו סיימת יב' ובו תיבחני. לצערי לכאן אני לא יכולה לצרף קבצים שכאלו.
בברכה, שני
מ
מיכל ברנר
מיקוד לבגרות בספרות חורף 2016
שאלה: האם בבגרות בספרות 2 יחידות שתערך בחורף 2016 צריך ללמוד את כל הסיפורים הקצרים/ כל המחזות/ הרומנים וכו? או שצריך ללמוד כמה סיפורים מכל נושא? לא הבנתי עדיין מה צריך בדיוק ללמוד? להעמיס וללמוד המון סיפורים? לא להעמיס המון? כי באיניטרנט לא מצויין כמה סיפורים צריך ללמוד ואיזה, אשמח שתעשו לי פה סדר. תודה!
ש
שני יונגר
ללכת לפי המיקוד
שלום מיכל,
יש מיקוד שפורסם על-ידי משרד החינוך. הדרך הכי טובה להבין מה כוללת באמת הבחינה היא ללכת עם המיקוד לבית הספר ולקבוע פגישה עם המורה לספרות שתסביר לך מה דרוש בדיוק באותה השנה לבחינה. אין לי דרך לצרף לפה את המיקוד כדי להראות לך שבחלק מהמקוממות רשום שצריכים גם וגם ובחלקם יש אפשרות בחירה.