אהלן ! אני נבחן משנה אינטרני ואני נמצא ב 2 קורסים של תנך וספרות להשלמת הבגרות.. לאחר שאני אשלים את 2 המקצועות האלה יהיה לי בגרות מלאה בממוצע 85 בערך..
הבעיה היא שאני רוצה לשפר את האנגלית שלי ולעשות 4 יחידות אז ב 3 קיבלתי 87 ולכן יש לי בסיס ואני לומד עם מורה פרטית כרגע שהיא עוזרת לי ואני מקווה להיות מוכן לבגרות..
השאלה שלי היא אם חס וחלילה אני נכשל ב 2 מבחנים במודל D ו E ובסוף יש לי ציון נכשל באנגלית 4 יחידות אז ה 87 ב 3 יחידות מתבטל לי ואז אני יצטרך להשלים את ה 3 גם ??
תודה רבה !!
ש
שני יונגר
כיצד מוצגת בגרות ששופרה בתעודת הבגרות
שלום חזי,
שאלה נהדרת. מכיוון שאתה בתהליך של שיפור והשלמת בגרויות לגבי הבגרות באנגלית תהיה לך הבחירה אם להציג אותה למוסדות הלימוד או לא. למה כוונתי, את ציוני הבגרויות כאשר משפרים אותן לאחר סיום התיכון וקבלת תעודת הבגרות מקבלים כספח. מן דף חתום על-ידי משרד החינוך עם ציון הבגרות המשופרת. את הספח הזה יש לך בחירה אם כן או לא לצרף לתעודת הבגרות שלך. כמובן שרמה של 4 יחידות היא כמעט הכרחית בחלק ממסלולי הלימוד ולכן אני מאוד מקווה שתצליח בה ככל הניתן, אך אם קרה משהו בגללו לא הצלחת לעבור את הבחינה תוכל שלא לצרף את הספח לתעודת הבגרות כדי שזו לא תיפגע מההחלטה שקבלת. ובמילים אחרות, לא תצטרך לחזור שוב על הבגרות ברמת 3 יחידות.
בברכה, שני
ח
חזי
אחלה תודה רבה!
אז רק לפי מה שהבנתי.. זה גם קורה כי אני עושה שאלונים של D ו E שהם לא A-B-C אז אם חס וחלילה קורה משהו אז ה 87 ב 3 נשאר כי לא עשיתי את השאלונים של 3 יחידות ?? תודה רבה !
ש
שני יונגר
נכון מאוד!
שלום חזי,
צודק בהחלט. מקווה שלא תצטרך להתמודד עם זה בכלל ושהציון יהיה פשוט מעולה.
בברכה, שני
ק
קאטי
שקלול ציון
אני כרגע משלימה 4 יחל, במידה ונכשלתי בשאלון e אבל צלחתי בשאלון d, איזה זה הולך השקלול?
נ
נועה חזן
תלוי בציונים שלך בבחינות האחרות
שלום קאטי,
אני מצרפת לך מחשבון לחישוב ממוצע הציונים בבגרות אבל בכל מקרה דעי שנכשל אחד, אם הציון קרוב לעובר ושאר הבחינות בציון עובר, לא בהכרח יוביל לנכשל.