אני ניסיתי כבר פעמים להשלים בגרויות ונכשלתי בהם , למרות שיש לי הקלות בבגרות ( אולי אין לי את היכולות להשלים בגרויות , אני לא יודעת , אבל מה שאני כן יודעת זה שבטוח יש לי איזה שהוא קושי מסוים ) .
דוגמא אחת : במועד חורף 2010 למדתי גם בקרוס גם אצל מורה פרטית וגם תרגלתי בבית ובכל זאת נכשלתי .
דוגמא שנייה : במועד קיץ 2010 למדתי אצל מורה פרטית וגם תרגלתי בבית ובכל זאת לא עברתי את בחינת הבגרות ונוסף על זה למדתי קורס בהיסטוריה ב' וכנראה שאני לא הגש לבגרות מאחר ואני לא מרגישה כל כך מוכנה .
מן הסתם כדי ללמוד במכללה או באוניברסיטה תנאי הקבלה הם פסיכומטרי ותעודת בגרות מלאה ( ובשניהם זה צריך להיות טוב ) .
השאלה שלי היא כזאת מה עושים בכל זאת כדי כן לעבור בחינות הבגרות ולקבל ציונים גבוהים , ( במובן מסוים זה מאד מפריע לי מאחר ואני יודעת מן הסתם שזהו גם תנאי חשוב לקבלת עבודה ) ? .
מאמיליה
מ
מיטל
בחינות בגרות
שלום אמיליה, ותודה על כך שאת משתפת אותי ...... כדי שאוכל לתת לך תשובה מספקת אנא חזרי אליי עם פרטים נוספים: בת כמה את? האם קיים קושי בלימוד למבחן רק במקצועות העיוניים או גם במקצועות הריאליים? האם הקושי הופיע השנה או שבד"כ חשת קושי בללמוד למבחן? איזה תחום אקדמי מעניין אותך יותר? חשוב לציין כי תעודת הבגרות מהווה רק סוג של מקפצה יחד עם זאת קיימים מסלולי לימוד אקדמיים רבים אשר אינם דורשים בגרות מלאה כדי להתקבל ללימודים או כדי להתקבל להשלמות טרום לימודים אקדמיים (מכינה) אשמח לתשובתך בברכה, מיטל
א
אמיליה
תשובות למיטל
היי מיטל
1. תודה לך על התשובה המהירה שנתת לי ועל הרצון הטוב לעזור
תשובות חד משמעיות אני לא ממש יכולה לתת לך כי זה קצת קשה אבל בכול זאת אנסה . אז ככה קוראים לי אמיליה וביולי יהיה לי 23 אני באה קודם כל מבית ספר לחינוך מיוחד בקצר אני לקוית למידה וכבר סיימתי לפני כמה שניים ( שנתיים בערך ) כי בית הספר הזה שונה קצת מאחרים מאחר והוא עד גיל 21 וכרגע אני עובדת עירייה מזה כבר 5 שניים ורק לידיעה גם לעבודה זו נכנסתי דרך בית הספר התיכון בו למדתי וזאת גם הסיבה לכך שלא עשיתי בגרויות בבית הספר טוב כמעט יש לי 3 בגרויות זה הכול + מתמטיקה בציון לא עובר שהשלמתי השנה , לגבי מקצוע המתמטיקה הכלכלה והחשבונאות אלה מקצועות שאני יותר חזקה בהם וגם אוהבת אותם , דבר נוסף המורה הפרטית שלמדה אותי מתמטיקה עדיין שומרת איתי על קשר ולפי דעתה ההבנה שלי והקליטה שלי מצויינים היא חושבת שהבעיה שלי היא ב - 2 דברים א. פזיזות וב . לדעת ליישם את הדברים בצורה נכונה , מקצוע האנגלית הוא הכי קשה לי , קשה לי ההבנה והקליטה כמה שאני לומדת שפה זאת ולא מצליחה לקלוט אותה , לגבי מקצועות כמו היסטוריה , גיאוגרפיה , עברית וכו' אני לא יודעת כל כך איפה קושי , לגבי התכוננות למבחן קצת קשה לי מודה , קושי נוסף שיש לי הוא שקצת קשה לי לשבת הרבה שעות ורבות וללמוד בבת אחת אני צריכה גם הפסקות בין לבין , אני יום שני ה – 21.6 אמורה לעשות בגרות בהיסטוריה ב' כנראה שאני לא הגשת מאחר ואני לא מרגישה טוב , לפני שנתיים בערך כבר גילתי את זה זה לא מהיום , כל מה שאני מנסה ללמוד לא מצליח לי , אבל כדי להתקבל למשל למכינות צריך לפחות פסיכומטרי לא ככה , לגבי תחום אקדמי שמעניין אותי יש כמה אני חושבת להתחיל עם כלכלה וניהול או רק כלכלה ואחר לעשות תואר נוסף בכלכלה וחשבונאות , בעזרת השם עוד שנתיים אני רוצה להתחיל ללמוד לימודי תעודה ( בהנהלת חשבונות ) , חוץ מזה אם אני לא מצליחה להתמודד עם הבגרויות שזה יחסיית החלק הקל אז איזה סיכוי יש לי בלימודים לתואר .
הסיבה לשיתוף מצידי ולשיתוף הפעולה שלי עם מנהל/ת הפורום הוא כי אני צריכה עזרה וכסף להכוונה מקצועית ועזרה אין לי כל כך לכן אני פונה לפורומים שונים ומנסה בדרך זו לקבל עזרה הכוונה ייעוץ ותשובות לשאלותיי .
ושוב תודה רבה לך על הרצון לעזור לי
מאמיליה המשך יום נפלא שהיה לך ותבורכי
מ
מיטל
בגרויות ולימודי המשך
שלום אמיליה, כדי להצליח בלימודים אקדמים חשוב שיהיה בידייך אבחון דידקטי מקיף המפרט את ההתאמות שמגיעות לך וכמובן אבחון תקף. תראי מתוך נסיון, לימודי תואר ראשון הם לא כ"כ קשים אם את בוחרת תחום שאת אוהבת ותאהבי ללמוד, וגם שיש לך הצלחה בו. נוסף לכך, קיים חוק בארץ שלכל מוסד אקדמי חייב להיות מרכז תמיכה לסטודנטים המאובחנים עם לקויות למידה. המרכז נותן שירותים במסגרת התואר ללא תוספת תשלום, לדוגמא שיעורים פרטיים ליווי ותמיכה מבחנים מותאמים הבחנות אישית וכו'.... גם כל הנושא של מלגות ללימודים אקדמיים מטופל על ידי אותו מרכז.ניתן לפנות לרווחה בעירייה שבה את עובדת ולבדוק נושא של מלגה טרום לימודים אקדמיים כמו מכינה למשל ..... אשמח אם תחזרי אליי עם איזור מגורים רלוונטי ללימודים ואוכל לתת לך הכוונה ספציפית למוסדות אקדמים.דבר נוסף, חשוב שתתחילי לקרוא קצת על אסטרטגיות למידה; איך מתכוננים למבחן, ארגון החומר, וויסות, וכו'..... , תוכלי להעזר בספריה המקומית. בברכה, מיטל
א
אמיליה
תשובה למיטל
למיטל מנהלת הפורום ערב טוב לך
1. תודה רבה לך מכל הלב על התשובה
אני אומנם מהעיר חיפה אבל מבחינת מקום לימוד אין לי כל כך העדפה או בעיה אתן לך דוגמא בעזרת השם אני מתכננת ללמוד במכללה האקדמית כנרת שבעמק הירדן לימודי תעודה ( קורס ) בהנהלת חשבונות ( אני מתחברת לכל תחום יש בו מתמטיקה זה הצד החזק שלי ) וחוץ מזה זה לא רק הלימודים לפחות בשבילי ללמוד רחוק מהעיר שבה אני גרה יש בזה גם את הצד של העצמאות בחיי היום שהוא גם דבר שחשוב לי מאחר ואני לא רוצה להיות כל הזמן תלויה בהורי אז ככה שאין לי בעיה מבחינת מרחק מבחינת לימודים החשיבה שלי היא להצליח על הצד הטוב ביותר איפה שרק אפשר , הבנתי שכדי לקבל הקלות חוץ ממה שיש לי אז אני צריכה לעבור ושהיה בידי מה שנקרא אבחון דידקטי מקיף המפרט את ההתאמות שמגיעות לך וכמובן אבחון תקף ( מה זה אומר אבחון דידקטי תוכלי לפרט לי בבקשה ) .
בכבוד רב,
אמיליה ערב נהדר שהיה לך ושוב תודה רבה לך על עזרתך הרבה
א
אמיליה
תיקון קטן במה שכתבתי
הכוונה שיהיה בידי מבחן דידקטי מקיף המפרט את התאמות המגיעות לי לזה התכוונתי
מ
מיטל
אבחון דידקטי
שלום אמיליה, אבחון דידקטי בנוי מהערכת תפקודים שונים האחראיים וחיוניים לרכישת מיומנויות קריאה, כתיבה וחשבון. האבחון צריך להיות מקיף ולכלול בדיקה של מערכות השפה, זיכרון, תכנון וארגון, תפקידים ניהוליים, ופוטנציאל אינטלקטואלי וכו'. נוסף לכך,על האבחון להיות מלווה בדוח מפורט שיציג את המבחנים שהועברו, הממצאים, מסקנות והמלצות אופרטיביות ספציפיות להתערבות במידת הצורך.
באם בחירתך ללמוד במכללה האקדמית כנרת עלייך לפנות אליהם לקבלת פרטים יש להם רשימה של מכונים לאבחון המוכרים על ידי המכללה. המרכז נקרא "המרכז לקידום הסטודנט". 1-800-20-90-20 בהצלחה, מיטל
א
אמיליה
למיטל היקרה והמקסימה תודה רבה לך על הכול
מ
מיטל
בכיף, אשמח לשמוע ממך.....
א
אמיליה
ספרים או כתבות בנושא הנ"ל , שיעזור לי בלימודי ההמשך ( בגרויות , פסכומטרי וכו' )
היי ניסתי לקנות ספרים ולחפש בספריה המקומית בחיפה בנושא הנ"ל ( אסטרטגיות למידה , התכוננות למבחן , ארגון חומר וכו' ) , לפי המלצות שאת נתנת לי ולא מצאתי כלום ואנשים לא ידעו לעזור לי היכן בכול זאת ניתן למצוא חומר בנושאים אלו ? .
מ
מיטל
אסטרטגיות למידה
שלום אמיליה, אני ממליצה לך להגיע לספריה המקומית או להכנס לספריה של אוניברסיטת חיפה ולחפש חומרים של 1.פרופ' מלכה מרגלית 2. סלמון, כרמית ושלו, כרמית. הקניית אסטרטגיות למידה באמצעות כרטיסי ניווט. יולי 1999 3. ווהל, א. ארדון, ר. (1993) "ללמוד איך ללמוד" בתוך: עקרונות ומעשים בהוראת הקריאה, עורכים ווהל, גוטרמן, טובלי. ת"א: הוצאת האוניברסיטה הפתוחה, 1994, עמ' 301 - 307. 4. מליץ, ע. מליץ, צ. (1995) אסטרטגיות למידה - תאוריה ומעשה, הוצאת מכון לשיפור הישגים לימודיים בע"מ, ב"ש. בברכה, מיטל
א
אמיליה
איכות המורים במוסד לימוד
למיטל הלכתי היום בתאריך 23.6.2010 לפגישת ייעוץ בתל אביב בקשר לבגרויות 1 . אני יודעת שזה מקום פרטי שבעצם המורים שמלמדים בו הם מגיל 28 - 35 2. איך אפשר לדעת אם המורים במקום זה איכותיים וברמה כמו שצריך ? 3 . המקום נקרא HEBREWBAGRUT שזה בעצם הכנה לבגרות בלווי אישי
מאמיליה
מ
מיטל
בחירת מכון להשלמת בגרות
שלום אמיליה, לצערי לא אוכל להמליץ על המכון שציינת כיוון שדעתנו ניטרלית, אך אתן לך מספר כלים לקבלת החלטה ראויה
מכון לימודים שיכול להתאים לך הוא מכון שנותן תמיכה להשלמת בגרויות לסטודנטים המאובחנים עם לקויות למידה וחשוב שמסלול הלימודים ישלב אסטרטגיות למידה שיעוריים פרטיים והוראה מתקנת, לימודים בקבוצות קטנות וכו'....לדוגמא תוכלי לפנות ל"מכון רום פרט" המקיים מכינה קדם אקדמית ייחודית להשלמת בגרויות לתלמידים עם לקויי למידה. או למכון להכנה לבגרות דומה כמו "הבית של תמר"...... או שתוכלי לבחור במסלול למכינה במכללה או באוניברסיטה ולקבל תמיכה מהמרכז שלהם. במקום בגרות תעשי מכינה ..... בהצלחה מיטל