היי, סיימתי תיכון אינטרנטי לפני מספר שנים, כשסיימתי בית הספר שלך לי בדואר גיליון ציונים בלבד מכיוון שלא הייתי זכאית לתעודת בגרות . ביולי האחרון ניגשתי להשלים את יחידת הלימוד לה הייתי זקוקה ( בזמנו עברתי אותה בצ״מ), לערכתי עברתי אותה ואני זכאית לתעודה. העניין שאין לי איך לברר כמה קיבלתי ולקבל את התעודה. דיברתי עם משרד החינוך, האם זה ייתכן שאין בידם מידע בסיסי זה ? מסיבות אישייות שלי אני מעדיפה לא להתקשר לבית הספר!! ממש מעדיפה שלא!! אודה לכל אופציה ידועה אחרת..
ש
שני יונגר
האם קבלת כבר ציון ליחידת הבגרות האחרונה?
שלום דנה,
אם השלמת את היחידה האחרונה ואינך יכולה נכון להיום עדיין לקבל את התעודה לה את זקוקה, אז הנחתי המושכל בעניין זה היא כי הציון עדיין לא פורסם. במיוחד כי את כותבת שאת מניחה שעברת. בכל מקרה רק לאחר שהציון יפורסם תוכלי לפנות למדור הבחינות במשרד החינוך ולקבל את תשובתם. אם הנבתי אותך לא נכון בכל דרך שהיא אנא הסבירי לי שוב את המקרה ואנסה לעזור לך גם בבירור מול משרד החינוך.
בברכה, שני
ד
דנה
הבהרה לשאלתי - היכן ניתן לקבל את תעודת הבגרות שלי
היי שני, עדיין לא קיבלתי את הציון מהסיבה שבמשרד החינוך לא מוכנים למסור לי את המידע אודות הציון. יש כבר ציונים ומשרד החינוך ביקש שאפנה דרך בית הספר בלבד. הם גם לא מוכנים לענות לי על השאלה האם אני זכאית לתעודת בגרות כעת , לאחר ששיפרתי את הציון הנדרש(להערכתי אני זכאית כעת, הייתי צריכה להוציא ציון שעמדתי בו מהשערתי).מצד שני , בית הספר לא אמור לפנות אליי וליידע אותי שאני זכאית ?! אציין שסיימתי לפני מספר שנים את בית הספר , אולי נתון זה יעזור לך בלעזור לי.
ש
שני יונגר
גשי לבית הספר
שלום דנה,
בית הספר שרק חזר לעבודה ומיד יצא לחופשה של כמעט חודש הוא מערכת עמוסה שבה שירות למי שאינו חייב אותו באותו הרגע לצערי קל לדחות. פשוט התקשרי למזכירות בית הספר ובררי מולם האם התקבל הציון שלך לבית הספר או לא. הם צריכים להעביר למשרד החינוך את האישור לזכאות המשוקלל בציונים הפנימיים של הבגרויות הפנימיות שלך וכו'. אני לא הייתי דוחה את התהליך, כך או כך מערכת החינוך מסורבלת ואיטית מאוד, אז גשי לשם ודאגי שיעזרו לך לקבל את התעודה שלך. עכשיו ברור לי למה קבלת תשובה כשקבלת ממשרד החינוך, פשוט לא העבירו אליהם את כל הנתונים שלך ולכן הם לא יכולים לדעת בלי הציונים של הבגרויות הפנימיות אם את זכאית לתעודה או לא. אני מאוד מקווה שעמדת בכל הדרישות האחרות.