האם בונוס בציון בגרות הוא גם בציון משוקלל או רק בתנאי הקבלה?
האם בונוס בציון בגרות הוא גם בציון משוקלל או רק בתנאי הקבלה?
יונתן
3 תגובות
שלום. רציתי לדעת אם הבונוס על מקצועות מסוימים בבגרות הוא גם על תנאי הקבלה או רק בציון משוקלל? לדוגמא אם רשום שהתנאי קבלה הם 80 ומעלה ב5 יח"ל, ואני קיבלתי סופי 76 5 יח"ל. האם אני אתקבל?
ש
שני יונגר
חישוב ציון הבגרות כולל בונוס החל מציון 80 ומעלה
שלום יונתן,
מה שמוסד הלימודים כתב בעצם זה שלא ניתן לקבל בונוס לציון שהוא מתחת ל-80 ולכן אתה לא זכאי לחישוב ציון הבגרות כולל בונוס. כך לפחות הדברים בחלק ממוסדות הלימוד. לכן ייתכן מאוד שלמרות שלמדת לבגרות ברמת 5 יחידות לא תהיה זכאי לבונוס עבורה. אבל כמובן ללא שם מדויק של מוסד הלימודים המבוקש אני מעריכה שזה מה שהיה הכתוב ולא יכולה להיות בטוחה.
בברכה, שני
י
יונתן חופש
בונוס בבגרות
מודה לך על פנייתך, אבל במוסד הלימודים כתוב שהציון המינימלי כדי לעבור את התנאי של ציון הבגרות במתמטיקה חמש יחידות הוא 80, אבל בחוק כתוב שאם אני תלמיד ילמד יחידות ועובר את השישים הבונוס מגיע לי... ״את הבונוסים האלו מקבל רק מי שציונו הוא 60 נקודות או יותר״ ציטוט מאתר לחמן, אתר שקשור לפסיכומטרי ובגרויות. אז אולי מישהו יודע לגבי מה ששאלתי בשאלה הקודמת?
ש
שני יונגר
נסה לפנות לור"ה – ועד ראשי האוניברסיטאות
שלום יונתן,
אני לא בטוחה אם מדובר בחוק לגבי הבונוסים, כך גם באותה המידה כל מוסד לימודים מחשב מעט אחרת את כלל ממוצע תעודת הבגרות. ולכן אתה יכול לנסות ולפנות ל ור"ה – ועד ראשי האוניברסיטאות. אם מהם תקבל תשובה שונה מזו של האוניברסיטה, אולי תוכל לפנות לאוניברסיטה בעזרתם ולתבוע שישקללו עבורך את הציון בבונוס למרות שלא עומד בדרישות האוניברסיטה לפי התקנון שלה.