אהלן.. השתחררתי לפני חודשיים מהמקום הזה שנקרא צהל.. אין לי מושג מה אני רוצה ללמוד אבל יש לי סופי במתמטיקה 60 ב4 יחידות.. אני יודע שאני רוצה ללמוד משהו "חכם" השאלה אם כדאי לשפר עכשיו בגרות במתמטיקה ולגשת בחורף או שאני סתם רץ קדימה וכדאי לי לחכות שאני אדע מה אני ורצה ללמוד ואז לשפר מתמטיקה... תודה לעוזרים!
ש
שני יונגר
עוד קצת מידע ואוכל לענות בצורה מדויקת יותר
שלום תוהה,
עם המידע המינימלי שכתבת פה אני בוודאי לא יודעת איזו עצה לתת לך. מצד אחד 60 במתמטיקה זה מאוד נמוך ולא תוכלי להתקבל למסלולים המחייבים לפחות 4 יחידות במתמטיקה עם ציון כזה בבגרות ומצד שני אולי בכלל את לא צריכה בגרות של 4 יחידות במתמטיקה למסלול שתחליטי בסופו של דבר לפנות אליו. בכל מקרה, השתחררת מהצבא רק לפני חודשיים, זו תקופה מאוד קשה ומבלבלת עבור רבים שמגלים כי לא כל אחד מסיים את השירות הצבאי ומיד יודע מה ירצה להיות כשיהיה גדול. דווקא לרוב לא יודעים ואז מתחילים לעשות כל מיני בדיקות והחלטות כדי להגיע להבנה הזו בסופו של דבר. בכל מקרה, הצעתי אליך היא ההצעה הבאה. התחילי לחשוב ולבדוק ולקרוא על מסלולי לימוד ותעסוקות שונות שייתנו לך כיוון כללי לגבי מה שאת רוצה לעשות בחיים. כשיהיה לך כיוון כללי או אפילו ספציפי חזרי אלינו כדי לחשוב מה עליך לעשות כדי להשיג את המטרה שתציבי לעצמך. אין טעם לרוץ ולשפר בגרויות ללא ידיעה ברורה מה המטרה בשיפור או ההשלמה הזו. חבל על האנרגיות הלו שכדאי לשמור לדברים חשובים יותר במידת הצורך.