איך הרפורמה החדשה בחינוך משפיעה על התלמידים האקסטרניים?
איך הרפורמה החדשה בחינוך משפיעה על התלמידים האקסטרניים?
נועה
1 תגובות
שלום, בשנה שעברה הייתי בכיתה י' וסיימתי עם תעודת הצטיינות יתרה. השנה החלטתי שאני רוצה ללמוד באופן עצמאי מהבית. רציתי לשאול כמה שאלות- 1) כל השינויים של משרד החינוך והרפורמה החדשה- רציתי לדעת איך היא משפיעה על התלמידים האקסטרניים 2) בכיתה י' עשיתי הערכה חילופית במד"ח ובלשון (ה30% מהציון בגרות) וקיבלתי ב2 ההערכות 100. האם הציון הזה עובר איתי לאקסטרני? אם לא- איך אקסטרנים עושים את ה30% של הערכה חילופית ? 3) איך יודעים מה החומר המעודכן לבחינת הבגרות האקסטרנית כולל השינויים החדשים של משרד החינוך? 4) האם למידה מחוברות מיקוד מספיקה? אם כן איזו חברה הכי מומלצת ? 5)האם יש לכם רשימת ספרים מעודכנים לפי התוכנית החדשה של משרד החינוך ? 6) האם ידוע לכם מתי עתידות לצאת חוברות המיקוד? 7) איך עליי לתכנן מתי לגשת לכל בגרות ואיך לחלק את הבגרויות ל4 מועדים (קיץ-חורף-קיץ-חורף)? 8) האם באמת ביטלו את לשון א וב והיסטוריה א וב והפכו אותם לשאלון אחד? 9) האם גם עליי לעשות יחידה אחת של מקצוע מדעי? 10) תוכלו להסביר לי את הקטע החדש שלא יצטרכו פסיכומטרי ? האם זה נוגע גם לאקסטרניים ולאיזה שנתון זה מופנה?
ש
שני יונגר
הבגרות האקסטרנית והרפורמה העתידית בבגרויות
שלום נועה,
1. השינויים הללו אינם נוגעים לתלמידים אקסטרניים. מכיוון שתלמידים אקסטרניים מלכתחילה עושים בגרות מצומצמת יחסית לזו שעושים תלמידים אינטרניים. אם יהי משהו חדש הרלוונטי לאקסטרניים נדע זאת בקרוב. 2. אין ציוני מגן לתלמידים אקסטרניים. זה אחד מההבדלים בינם לבין התלמידים האינטרניים. הציון הסופי הוא ציון הבחינה בלבד. אין הערכות ואין פטנטים, יש בגרויות בלבד ואליהם ניגשים במועד שנקבע על-ידי משרד החינוך. 3. הכל מפורסם באתר משרד החינוך וכמובן תוכלי לקבל את כל המידע הזה דרך השלוחה האקסטרנית שתירשמי בה לבחינות. 4. אני לא יכולה להשיב על השאלה הזו לצערי. גם אני מנועה מהמלצה על מוסדות לימוד כמנהלת הפורום הזה וגם אני לא יכולה להיות בטוחה שאם את תיצמדי למיקוד עבורך זה יספיק. 5. נכון להיום לא. אך בשלוחה האקסטרנית שתירשמי בה ללימודים אולי יש. 6. המיקודים מפורסמים בכל שנה מראש. כלומר מפורסמים כבר על-ידי משרד החינוך. מיקודיות של משרד החינוך כאשר מונפקות, יש להיות בקשר עם בתי הספר ולהתעדכן על בסיס שבועי או דו שבועי. 7. שיקול שלך לחלוטין מעבר לכך שיש בגרויות המתקיימות רק בקיץ ויש בגרויות שמתקיימות גם בקיץ וגם בחורף, וכן יש בגרויות שתלויות בבגרויות אחרות, פשוט ערכי לך רשימה של הבגרויות בהן את רוצה להיבחן ובדקי מתי הן מתקיימות. נסי להיערך בדרך שבה תעמדי בעומס. 8. מתוכנן בעתיד אשכול לשון עברית שיכלול את שתי הבגרויות לשון וספרות כציון אחד, אבל הבגרויות עדיין יהיו נפרדות. 9. עליך להגיע ל-21 יחידות בגרות כדי להיות זכאית לתעודת בגרות מלאה. יחידה אחת במקצוע מדעי היא בדרך כלל בגרות פנימית של בית הספר במסלול אינטרני. 10. כרגע זה לא ברור מה בדיוק מתוכנן בעתיד. אבל כבר כיום יש מסלולי לימוד גם באוניברסיטאות שאינם מחייבים פסיכומטרי כחלק מתנאי הקבלה. ומכיוון שאת שואלת לדעתי, אני לא מאמינה שיצליחו להיפטר מהבחינה הזו שנכון להיום נתפסת בעיני מוסדות הלימוד ככלי הטוב ביותר למיון וסינון מועמדים ללימודים גבוהים. מי שלא רוצה לעשות פסיכומטרי יכו למצוא מסלולי לימוד אלטרנטיביים ברוב תחומי הלימוד הקיימים.