בני דיסגארף עם אבחונים, ובבגרות בחשבון מועד א, לא הספיק שאלה אחת,לכן כתב את הפתרון ולא את הדרך. ציין בפני הבוחן את הקושי שיש לו בכתיבה למרות הארכת הזמן שקיבל. נבחנו 5 תלמידים,כל אחד במקום אחר,ו3 משגיחים. כעת מתברר כי קיבל חשד בבגרות בגלל שלא כתב דרך ורק פתרון. מאוד מתוסכל מהמצב. תלמיד מצטיין בכל המקצועות עם הקושי שיש לו. שאר הבחינות היה לו בע"פ או שכתוב. בחשבון לא נתנו לו.האם לצרף לערעור את האבחון ? מתפלא שהבוחן לא שם לב לכתב ידו הלא קריא והלא מסודר ,והחליט אוטומטית לפסול. אין להם מושג מה זה גורם לתלמיד. נ.ב. אני בעצמי מורה לא לבגרויות, אבל מעולם לא פסלתי תלמיד בתם כך ,ללא שיחה מקדימה עימו.
ש
שני יונגר
ערעור על בחינת בגרות במתמטיקה
שלום גרשון,
לערעור צרף כל מה שלדעתך אמור לשנות את החלטת הבוחנים בעיינו של הבן שלך. בהחלט עצוב לשמוע ובוודאי מתסכל מאוד עבור בנך להתמודד עם המצב הזה. אני מאוד מקווה שתפתרו את הבעיה מול משרד החינוך. האם בנך הביא איתו את האבחון לבחינה? כי אם כן והבוחן התעלם מהקושי שלו בבחינה אולי יש מקום להתלונן על הבוחן. בנוסף, אולי יש מקום לפנות למכון האבחון ולברר מולם מה אפשר לעשות כדי שיקבל עזרה גם פה, כלומר שכתוב של הבגרות. בהחלט לא פשוט לנער להתמודד עם סיטואציה כזו. נסו לגייס את מחנך/כת הכיתה לעניין הזה גם כן. לגבי התהליך הפורמלי של הגשת הערעור, יש להגיש את בקשת הערעור עד 40 ימים מיום פרסום הציון, הערעור נעשה מול בית הספר עצמו. מי שבודק את הבקשה הוא אחד מהמורים בבית הספר שבו לומד בנך והוא מחליט אם לאשר הגשת ערעור או לא. לכן, אתה חייב לצרף את האבחון כי ייתכן שאינו מכיר את בנך ולכן עלול להתעלם הקושי שלו בכתיבה. כדאי שתעשו זאת בימים הקרובים, אל תחכו לרגע האחרון.
בהצלחה, שני
ג
גרשון
ערעור על חשד בבגרות
כל צוות בית הספר מכיר את הבעיה הקשה של בני, וכבר אמרו שיכתבו ויציינו את הקושי הרב שיש לו. מבחינת הבוחן, בני קיבל הארכת זמן , אבל כיוון שהוא דיסגרף ורצה לכתוב בכתב ברור , נאלץ מפאת חוסר הזמן לכתוב את הפתרון .והוא אף ציין לבוחן שיבדוק שהוא לא הספיק את הדרך ,אבל לא ציין בפניו שהוא דיסגרף.
ג
גרשון
חשד להעתקה בחשבון
עברנו על האבחון הפסיכו דידקטי שעשה,ומופיע המלצה לשיתוק בבגרות בחשבון,הוא לא קיבל זאת. לכן בבגרות כתב באחת התשובות פיתרון ולא דרך מפאת קוצר הזמן,ואף ציין לבוחן בכתב.אבל לא כתב שהוא מאובחן.נשלי גם את צילום האבחון למ.החינוך. כל הבחינות היה לו בעל פה/שכתוב ,ודווקא בחשבון לא קיבל
ש
שני יונגר
רק בבית הספר אפשר לטפל בנושא
שלום גרשון,
אני בהחלט מבינה את הכעס שלך כלפי המערכת אבל הדרך היחידה לברר מה בדיוק קרה ומה ניתן לעשות עם הנושא היא לפנות לבית הספר ולברר מה אפשר לעשות.
בברכה, שני
מ
מוחמד
ערעור על חשד
קוראים לי , בתאריך ___________ ניגשתי לבגרות במתמטיקה ואנגלית מועד א' ולצערי חודש לאחר מכן קיבלתי תשובה שיש חשד במבחנים שלי . כמובן לאחר כל מה שעברתי , קיבלתי שיחה מהמחנכת שלי חיתאם מסעוד לאחר קבלת הידיעה שאני נמצא במצב של חשד במבחנים וביקשה ממני לבוא להגיש מועד ב' הגעתי ליום שנקבע לי מועד ב' לבחינת הבגרות נבחנתי במתמטיקה יומיים לאחר מכן נבחנתי לאנגלית כעבור חודשיים קיבלתי תוצאות של מועד ב' והם הופיעו באפליקציה של הציונים . אך צוין ליד המבחן במתמטיקה שהציון שלי נמצא במצב של עיכוב . ולאחר חודש וחצי מקבלת הציון עם העיכוב , העיכוב נמחק והציון שלי התאפס עם הממוצע והיה נראה שהכל תקין על פניו . ולגבי המבחן באנגלית הופיע לי עם עיכוב , כששאלתי את סמי עיסא המרכז של הציונים מדוע מופיע לי עיכוב נאמר לי , העיכוב חייב להימחק וצריך להופיע לך אותו שינוי כמו במתמטיקה . וסמי עדכן אותי שהם מתכוונים לשלוח מכתב למשרד החינוך ולבקש שהעניין יטופל והציונים יופיעו ללא עיכוב . ואני ישבתי והמתנתי לעדכון מהמחנכת ומהמרכז .
לא ממש הבנתי מה הסטטוס שלי וכל פעם שהייתי שואל היו אומרים שזה בטיפול , היו מראים לי מכתבים במחשב שהעניין שלי בטיפול .
אך הבנתי מהמחנכת שלי חיתאם מסעוד שמסתבר שבקשה ממני להגיש מועד ב' ולא היה לי בכלל אישור לכך והציון בכלל לא נחשב איך יכול להיות שקורה דבר כזה ומשאיר אותי פעור פה ולא יודע מה לעשות , המחנכת שלי התנצלה לאמא שלי שגם היא מורה בבית הספר ואמרה לי שהיא מתנצלת מהטעות שנגרמה על ידיה ושהיא תנסה לתקן את העניין .
אין לי שום הוכחה מהמורים שנכתבו מכתבים אני פשוט סמכתי עליהם , בכך שהראו לי במחשב .
אני תלמיד טוב במשך כל שנות הלימוד שלי בבית הספר, ובמשך 12 שנות לימוד הציונים שלי גבוהים וכך גם המגנים. בתור תלמיד עם ציונים גבוהים, אין לי סיבה להעתיק בבחינת הבגרות. אני מסתפק בציונים שאני מקבל, שהם גבוהים ממילא.
אני תלמיד וכל בחינות הבגרות כבר מאחוריי. אני יודע מהן ההשלכות של העתקה ולכן לא הייתי מעז להעתיק או לתת למישהו אחר להעתיק ממני, מתוך ידיעה שזה מסכן את תעודת הבגרות שלי. עבדתי קשה כדי להגיע לכל הציונים שלי בכל המקצועות, ואחרי 12 שנים של עבודה קשה, עצמית, ביושר וכבוד, אין לי סיבה להעתיק לקראת הסוף ולהרוס את כל מה שבניתי עד כה.
יושר הוא ערך חשוב אצלי. אני מעדיף לקבל 20, ולדעת שזה הציון שלי, מאשר לקבל 90 ולהעתיק. אני מאמין שגם אם לא הולך לי בבחינה אחת, אני יכול לנסות ולשפר בפעם הבאה, ועדיין אני לא מוצא סיבה להעתיק בבחינת בגרות גם אם הבחינה עצמה קשה או לא התכוננתי. אני מעדיף להיות אדם ישר שציוניו מגיעים לו בזכות העבודה שהוא עושה, ולא בזכות אחרים.
הבוחנים של משרד החינוך עוברים הכשרות מיוחדות ושומרים על שקט וסדר בכיתות הבחינה, תוך מניעת העתקות. אם הבוחן חושד שמישהו מעתיק הוא מציין זאת. בכיתה שבה נבחנתי היו 2 בוחנים, והם שמרו על הסדר ובדקו היטב שאף אחד לא מעתיק. אם הבוחנים לא תפסו אותי מעתיק, או מישהו שמעתיק ממני, הרי שהסיכויים קלושים שבאמת הייתה העתקה בכיתה. אני לא מאמין שעם השגחה כזו מישהו הצליח להעתיק
הדבר היחידי שהיה בבחינה שלי שיכול לכאורה לעורר חשד, הוא המחיקות הרבות. בזמן הבחינה התלבטתי בין כמה תשובות לכן כל פעם סימנתי ומחקתי, וזה קורה לי לרוב במבחנים. לעיתים אני מסמן ישר תשובה שנראית לי נכונה, על פי אינסטינקט ראשוני, ואז אני מגלה שהיא לא מדויקת. אני בוחן את התשובות שלי כמה פעמים, מתוך זהירות, ולכן לפעמים קורה שאני משנה את התשובות שלי בהתאם למה שנראה לי יותר נכון.
.
נ
נועה חזן
ערעור על חשד
שלום מוחמד,
לצערי אנחנו לא המוקד לקבלת ערעור - עלייך לפנות ישירות למשרד החינוך. שיהיה בהצלחה.