אני בן 22 ולאחרונה יודעתי ע"י ידידה שניתן לגשת למועד חורף במקצועות האזרחות וההיסטוריה, א' ו-ב', ואת המיקוד לשני המקצועות ניתן להשיג בחנות ספרים. עשיתי שלוש יח"ל בהיסטוריה ונותר לי להשלים את שתי היחידות הנותרות. הבנתי שהמבחנים למועד חורף יתבצעו מתישהו בינואר-פברואר, דבר שנותן לי מספיק זמן להתכונן. העובדה שאני מעורב מדינית-פוליטית-כלכלית בנעשה מביאה לי ביטחון שמא אני מסוגל ללמוד באופן עצמאי לקראת המבחן באזרחות, ללא הצורך לחכות לאוקטובר - מתי שמתחילים ללמוד לבגרויות ביה"ס פרטיים/מכינה.
העובדה שהוצאתי ציון סביר+ ב-3 יח"ל בהיסטוריה נותן לי את הביטחון שגם לזה אוכל ללמוד באופן עצמאי. האם היית ממליצה לי לנסות את ידי בדבר, לאור מה שסיפרתי? האם את מכירה מקרים שבהם אנשים למדו עצמאית וצלחו? אם כן, האם נותר לי לחפש מידע נוסף על התהליך, מלבד רישום בביה"ס שלי למבחן וקניית המיקוד בחנות הספרים?
תודה.
ש
שני יונגר
למידה עצמאית או במסגרת קורס לבגרות בהיסטוריה ואזרחות
שלום אד,
אין שום סיבה במקרה כמו שלך שלא תלמד לבדך לבחינה. קצת הכוונה מהמורה להיסטוריה ולאזרחות בבית הספר בו למדת בתיכון ואתה מסודר. אפילו שיעור פרטי אחד לצורך מיקוד וסדר בדברים שווה את ההשקעה. אם אתה יודע ללמוד לבד ואתה אוטודידקט אני ממש לא חושבת שיש חובה בלימודי קורס במכון פרטי בהכרח. בסופו של דבר הקורסים הללו מטרתם בחלק מהמקרים לפחות לפצות על כך שמרבית האנשים חייבים מסגרת לימודים כדי ללמוד באמת ולהצליח בלימודים, אך לא כולם חייבים אותה. ההצעה שלי אליך היא שתתחיל ללמוד כבר בזמן הקרוב לבחינה. אם תראה שהלמידה העצמאית קשה לך מידיי מכל סיבה שהיא וכי אתה בעצם כן זקוק למסגרת של קורס, אז יהיה לך הזמן להחליט אם לבחור בקורס עד לתחילת הקורסים בחודש אוקטובר.