היי. אני רוצה לשפר את ממוצע הבגרות. אני לא עובדת ומקדישה 90% מזמני ללמידה. כרגע אני עושה קורס מתמטיקה של 5 יחידות ולומדת לבד לבגרות בגיאוגרפיה של 5 יחידות (בחרתי בכדור הארץ והסביבה כ-2 יחידות הבחירה שלי). אין לי ידע קודם בגיאוגרפיה ובחרתי במקצוע הזה מכיוון ששאר המקצועות ההומנים שלמדתי בבית הספר היו מאוד מאוד קשים עבורי. כל המקצועות ההומנים שלמדתי (ספרות, אזרחות, תנ"ך, היסטוריה וכדומה) לא קיבלתי מעל ל-70, לכן בחרתי במקצוע חדש לחלוטין שהבנתי שמעבר להיגיון בריא ושינון רב לא מצריך יותר מידי. קניתי מיקודיות של רכס והתחלתי לקרוא אותן, אבל אני מרגישה קצת אבודה בחומר. יש יותר מידי חומר ואין לי מושג איזה חומר הוא רלוונטי ואיזה לא. קשה לי להאמין שמיקודית של 2 יחידות של מזרח התיכון שמכילה 520 עמודים היא כולה חשובה וצריך ללמוד את כל ה500 עמודים בעל פה (וזה רק הספר הראשון. יש עוד שני ספרים) האם המיקודית של רכס באמת מכניסה רק את מה שצריך או שיש נושאים שאני יכולה לסנן? האם יש איפה שהוא באינטרנט מן רשימה מסודרת של כל הנושאים ותתי הנושאים שצריך ללמוד בצורה מפורטת? האם כדאי לי לקחת כמה שיעורים אצל מורה פרטי? ואם כן איפה ניתן להשיג מורה פרטי?
מצטערת על ה"חפירה". תודה מראש והמשך יום נעים, אופיר.
ש
שני יונגר
בירור המיקוד בבגרות בגאוגרפיה
שלום אופיר,
לכל בגרות ובגרות כבר פורסם המיקוד על-ידי משרד החינוך. לצערי אינני יכולה להעלות לפה את הרשימה המלאה של המיקוד אך בהחלט כדאי שתבדקי אם את לא לומדת יותר מידיי נושאים לבחינה. המיקוד לבחינה מסודר לפי הנושאים הספציפיים עליהם ישאלו בבחינה ולכן כדאי שתבדקי זאת היטב קודם לכן. אינני יכולה להיות בטוחה שהספרים שקנית מדויקים או לא אז עשי את הבדיקה הזאת קודם בהקדם. תוכלי לפנות למורה לגאוגרפיה בבית הספר בו סיימת את התיכון ובו תיבחני לשם כך. מה שכן, יש בחינות בגרות בהן יש הרבה מאוד חומר לימוד ויש שפחות.