למנהל/ת פורום בגרויות שלום רב ! שתי שאלות יש לי אלייך
קוראים לי אמיליה וכיום אני בת 27 (אני נבחנת אקסטרנית) , וכיום עדיין אין לי זכאות לתעודת בגרות מלאה .
1. בעבר נבחנתי בשאלונים במתמטיקה 301,302,303 והממוצע שלי ב-3 יחידות במתמטיקה הוא 65 (המינימום לקבלת תעודת בגרות הוא 3 יחידות במתמטיקה אם אני לא טועה) ברצוני לדעת האם אני יכולה להשאיר את השאלונים הנ"ל (301,302,303) או שעליי להיבחן בשאלונים החדשים במתמטיקה (311,312,313) .
2. בעבר נבחנתי ביחידה אחד של אזרחות (141) , האם כיום בכדי להיות זכאית לתעודת בגרות עליי להיבחן מחדש בשתי יחידות באזרחות או שיש לי אפשרות להשלים רק את היחידה השנייה באזרחות .
בברכה אמיליה
ש
שני יונגר
מקצועות חובה לתעודת בגרות מלאה
שלום אמיליה,
1. אם כבר נבחנת בשאלונים של רמת 3 יחידות במתמטיקה ויש לך ציון שמבחינתך הוא מספק, אין שום סיבה לחזור על הבגרות במתכונת החדשה. אלא אם לא הבנתי מה בדיוק את שואלת. 2. בחינת הבגרות באזרחות כחלק מתעודת בגרות מלאה היא של יחידה אחת בלבד. להלן מקצועות החובה בתעודת בגרות מלאה: - מתמטיקה 3 יחידות לימוד לפחות - אנגלית 3 יחידות לימוד לפחות - תנ"ך 2 יחידות לימוד לפחות - ספרות או מחשבת ישראל 2 יחידות לימוד לפחות - הבעה עברית (לשון, הבעה והבנה בחיבור) 2 יחידות לימוד לפחות - היסטוריה 2 יחידות לימוד לפחות - אזרחות 1 יחידת לימוד לפחות לכן אולי זו לא הבגרות שחסרה לך אלא בגרות בנושא אחר.