שלום, יש לי בגרות מלאה, ממוצע הבגרויות שלי הוא 81.5, 4 יחידות אנגלית, 3 מתמטיקה, 5 מורחב בג"ג ובכדי להתקבל ללימודים הייתי רוצה לשפר את ממוצע הציונים ולהימנע מבחינת הפסיכומטרי. אני גרה במודיעין, וברצוני לדעת איך והיכן מתבצעת המכינה לשיפור בגרויות או כל מוסד כזה ואחר.
ש
שני יונגר
שיפור בגרויות או מכינה קדם אקדמית
שלום שרון,
ראשית, מכינה לשיפור בגרויות מתקיימת כמעט בכל מוסד לימודים במידה וזו המכינה המתאימה לך. למעשה קיימים מסלולים שונים של מכינות שחלקם הם מסלולי לימודים בני מספר חודשים (5-9 חודשים) שבהם לומדים קורסים מתחומים שונים בדומה לתעודת הבגרות. מכינה זו מחליפה את תעודת הבגרות שלך כאשר את נרשמת ללימודים. אפשרות נוספת היא מכינה לשיפור והשלמת בגרויות שבה חוזרים על בחינות הבגרות ממש בזמן של עד שנתיים (בהתאם לחוסרים) כדי להגיע למצב שבו יש בידיך תעודת בגרות המתאימה ללימודים בהם את מעוניינת. חלק ממוסדות הלימוד דורשים בחינת מימ"ד כדי לסווג אותך כמועמדת למכינה למסלול המתאים לך ולכן אני לא יכולה לומר לך במעמד הפורום מהי המכינה שתידרשי לה. בנוסף, מכינה נלמדת בהתאם למסלול הלימודים המבוקש לאחר מכן, מכינה למדעים מדויקים או למדעי החברה. לכן במידה ואת יודעת מה תרצי ללמוד ובאיזה מוסד לימודים היית רוצה ללמוד, פני למכינה של אותו מוסד לימודים. אם את לא בטוחה כיצד להגיע למכינה המיועדת, פני בבקשה לאנשי השירות של האתר שיסייעו לך להגיע למקום הנכון. צירפתי לך תיבת צור קשר לשם כך. השירות ניתן חינם לחברי הפורום.
תגובה לשאלה על מכינה להשלמת בגריות
אני רוצה להוסיף שאני ממליצה מאוד על המכינה להשלמת בגרויות באוניברסיטה העברית הם מאוד מסייעים ונותנים כלים רבים להצליח כמו כן הם מגישים לוועדת מלגות והרוב מקבלים מילגה מלאה ולפעמים אפילו מילגת קיום תיצרי עימם קשר ותבררי יותר פרטים