אהלן, לשמחתי אני לא אצטרך לעשות קורס פסיכומטרי אלא אוכל להתקבל לתואר אותו אני רוצה ללמוד על סמך ממוצע בגרויות בלבד. בעיקרון אני צריך לשפר את הממוצע הכללי בסהכ בשתי נקודות ומתלבט האם לשפר מקצוע או פשוט להרחיב את היסטוריה למשל ל4 או 5 יחידות לימוד ואז אוטומטית אקבל 10-15 נקודות בונוס לממוצע הכולל (על פי שיטת החישוב של האוניברסיטה העברית ) מה מומלץ לשפר? או להרחיב? הכי קל ויעיל.
תודה
ש
שני יונגר
שיפור בגרויות להעלאת הממוצע
שלום צדוק,
בדרך כלל מומלץ להרחיב את אחת הבגרויות בתעודת הבגרות לרמה של 4 או 5 יחידות. השיפור הכולל של הציון של תעודת הבגרות כולה מושפע מכך הרבה יותר מאשר שיפור של ציון בודד ללא העלאה של כמות נקודות הזיכוי בו. כדאי כמובן לשפר גם את הציון באותו מקצוע שמחזקים. המקצועות המשפיעים ביותר על ממוצע תעודת הבגרות הם מתמטיקה, אנגלית, תנ"ך היסטוריה ועוד מקצועות ליבה (לשיקולך כמובן). בעיקרון לפי שיטת הבונוסים על בגרות של 5 יחידות בהיסטוריה הבונוס הוא של 25 נקודות. עשה את החישוב לפי מה שהכי ישתלם לך במעמד הגשת המועמדות ללימודים.
בברכה, שני
ה
הילי
שיפור ממוצע בגרויות
אהלן, בכדי להתקבל ללימודים שאני רוצה אני צריכה ממוצע של 90 בבגרות. כרגע אני עומדת על 80. רציתי לדעת האם כדאי לי להרחיב גאוגרפיה (מקצוע שלא הרחבתי בתיכון) והאם כדאי לי לשפר אזרחות או היסטוריה (מ2 יחידות ל5 יחידות) כמובן שארצה לדעת מה הסיכויים לקבלת ממוצע של 90 בבגרות במידה ואני בוחרת במסלול הזה ספציפית. וכמה אצטרך לקבל בכל דבר. תודה רבה :)
נ
נועה סטרוז
שיפור בגרויות
שלום הילי,
אני לא מכירה אותך ולכן לא אוכל לומר לך מה הסיכויים שלך לשפר את הבגרות. אם את נמצאת לפני הרשמה לאוניברסיטה הייתי ממליצה לך בחום לבדוק אפשרות למכינה ייעודית שתחליף את תעודת הבגרות שלך - 10 נקודות הן לא מעט ולא פשוט בכלל לשפר בכל כך הרבה את הממוצע.