היי לכם, השתחררתי מהצבא, אני בן 21. לפני הצבא לא השקעתי בלימודים, יש לי 3 יחידות מתמטיקה, פיזיקה יחידה אחת. החלטתי שאני רוצה להשתנות בקטע הזה ומעוניין לשפר בשתי המקצועות האלה ולהשלים לחמש יחידות. השאלה שלי היא כזאת – האם ניתן לקפוץ ישר לחמש יחידות במידה ואעשה קורס ביואל גבע? כי מישהו אמר לי שהוא קודם כל השלים לארבע ורק אז לחמש. העניין הוא שאני צריך גם לשפר בפיזיקה וממה שאני יודע זה אפילו עוד יותר קשה.. האם לעשות 4 קורסים בכל אחד מהם 4 יחידות ואז חמש?? אני מאוד רוצה ללמוד ואין לי בעיה לשבת בבית ולשפר כי אני מרגיש חסר השכלה אבל השאלה שלי האם זה אפשרי בכלל?
נ
נועה סטרוז
שיפור והשלמת בגרויות
שלום דין,
היות ומדובר בהשלמה ושיפור בגרויות אני מאוד ממליצה לך לפנות לכיוון של מכינה קדם אקדמית כך תוכל לשפר את כל המקצועות הקשורים לתחום שברצונך ללמוד ולקבל הכנה ראשונית ללימודים אקדמים. תלמידים שבוחרים במסלול של מכינה קדם אקדמית זוכים פעמים רבות למימון או סיוע מטעם היחידה להכוונת חיילים משוחררים ומגופים רבים נוספים. לפי דעתי קשה מאוד להשתתף בארבעה קורסים שונים בבתי הספר להכנה לבגרויות והעלות גבוהה מאוד ולכן צירפתי עבורך מאמר המסביר על מסלול לימודים במכינות קדם אקדמיות כך שתוכל לבחור את המסלול המתאים עבורך.