שלום, אני בכיתה יא ולומדת מגמת מנהל עסקי שכוללת 10 יחידות לימוד (5 מנהל וכלכלה, 1 מדעי הטכנולוגיה, 1 חשבונאות,2 פרויקט,1 כתיבה עסקית) התיכון שלי אמר שהמגמה אינה מופיעה בתעודת הבגרות אלא בתעודה נוספת נפרדת. שמעתי שמגמות מזכות את תעודת הבגרות בנקודות בונוס אם כן האם ציוני המגמה יופיעו לי בתעודת בגרות הרגילה למרות מה שההנהלה אמרה?והאם באמת הם מזכים אותי בנקודות בונוס לתעודת הבגרות הרגילה? ואם כן אשמח לדעת כמה נקודות בונוס המגמה תוסיף לי.... תודה מראש
נ
נועה סטרוז
בונוס בתעודת הבגרות
שלום הילה,
בגרויות באנגלית מתמטיקה ומגמות ברמה של 5 יחידות מזכות את התלמיד בנקודות בונוס לפי חישוב של משרד החינוך. גם תלמידים שלמדו מקצועות אלו ברמ של 4 יחידות זכאים לבונוס כלשהו אך הוא נמוך יותר. באתר משרד החינוך בעמוד המסביר על מגמת ניהול עסקי (מספיק לכתוב בגוגל מגמת ניהול עסקי וזאת האופציה הראשונה או השניה ברשימה שתיפתח לך) ישנם שני קבצי המרה - קבצים אלו נועדו בכדי להכניס את המקצוע לתעודת הבגרות ולקבל עליו את הבונוסים הרצויים. יש כמה אופציות המרה למקצועות שונים ולכן אני ממליצה לך לפנות למנהל המגמה לאחר שתעברי על הטבלאות האפשריות בכדי למצוא את הפתרון הטוב ביותר עבורך וכדי לדעת בדיוק כמה נקודות בונוס יתווספו לך.