שלום לכולם ! אני חייל משוחרר שמעוניין בהשלמת השכלה. המצב שלי הוא כזה, עזבתי את לימודי התיכון לאחר סיום כתה י' , זאת אומרת יש לי 10 שנות לימוד , האם אני צריך להשלים ל12 שנ"ל ואח"כ לתעודת בגרות מלאה או שאני יכול ישר עכשיו מהמצב שאני נמצא בו להשלים לתעודת בגרות מלאה במסגרת אקסטרנית ?! האם אפשרי דבר כזה ?
נ
נועה סטרוז
השלמת בגרויות ו-12 שנות לימוד
שלום יוסי,
היות ועזבת את בית הספר לאחר שסיימת 10 שנות לימוד יש לך עדיין את האפשרות להשלים את השנים הנותרות לצורך הכרה בלימודים. כל קורס המוכר מטעם משרד החינוך או משרד התמ"ת, מקנה לך שעות הנצברות לשנות לימוד. בכמה מוסדות לימוד אקדמיים ומכונים מציעים מסלול תיכוניה, המקנה תעודת 12 שנות לימוד (מסלול תג"ת). עלות הלימודים נעה סביב ה – 5,000 שקלים, אך בכל מוסד לימוד נקבע מחיר אחר. הקבלה מותנית לעיתים בגיל של מעל 18 ובאישור על עשר שנות לימוד. להלן חלק ממוסדות אלו: המכללה האקדמית ספיר, אוניברסיטת בן גוריון, רשת מכללות מעוף, מכללת אור יהודה, מכללת קיי, קמפוס השפלה ועוד. ממליצה לך לפנות לכמה מן המוסדות בכדי להבין האם מסלול זה הוא המתאים עבורך.
בנוסף להשלמת 12 שנות לימוד והכרה בלימודים התיכוניים שנזקקת לעיתים קרובות במקומות עבודה ומוסדות לימוד שונים, תוכל להשלים את הבגרויות החסרות לך בעזרת גופים שונים המציעים עזרה כלכלית למועמדים המתאימים שרוצים להשלים את הלימודים שלהם. צירפתי לך מאמר המאגד את הגופים הללו.
נועה את לא ענית לי על השאלה ..
אחרי עיון באתר משרד החינוך וגם כאן בפורום הבנתי ש10 יחידות בגרות אוטומטית נותנות לי 12 שנות לימוד . הכוונה שלי היא שבמצב שאני נמצא בו כרגע אני לא צריך לעשות מסלול כפול - השלמה ל12 שנ"ל - ואח"כ השלמה לבגרות . אלא ישירות להשלים לתעודת בגרות מלאה במסגרת אקסטרנית .
נ
נועה סטרוז
השלמת בגרויות
שלום יוסי,
ברגע שתשלים את הבגרויות יפתחו בפניך יותר אופציות. זכאות לתעודת בגרות לא שוות ערך לתעודת בגרות מלאה. כמו שציינת תוכל להשלים ל12 שנות לימוד או להשלים תעודת בגרות.