על אף שהדבר נשמע כמעט כבלתי אפשרי, במהלך לימודיי בתיכון הצלחתי להיכשל בבחינה בע"פ, מה שהסב פגיעה של כ-10 נקודות לציון המשוקלל שלי, אשר לולא כן עומד על 90.
למיטב הבנתי, אין אפשר להיבחן שוב בבחינה זו, ולרוב הציון פשוט מושמט מן השקלול בעבור בוגרים המבקשים לשפר את ציונם באנגלית.
אולם, אין לי כל צורך או עניין לשפר את ציוניי בשאלונים האחרים. אני פשוט רוצה להשיב לעצמי את אותן 10 נקודות אבודות.
האם כדי לדרוש שקלול מחדש של הציון אין מנוס מלגשת לכל השאלונים מחדש, על אף שברור כי מדובר בטרחה סתמית לגמרי ושכל ציון ישיג לי את מבוקשי? זה הרי מגוחך ובזבוז גמור של זמן וכסף!
אני חייב להיות האדם היחיד שאי פעם הצליח להיכשל בבחינה הזו, מאחר ובכל האינטרנט כולו לא הצלחתי למצוא מקרה דומה שיספק לי תשובה.
מדובר בחמש יחידות אנגלית, אגב, למקרה שמידע זה רלוונטי.
בתודה מראש, אופיר.
ש
שני יונגר
אני חושבת שיש לי פתרון בשבילך
שלום אופיר,
יש לי פתרון מצוין עבורך, הוא מעט ביורוקרטי, אך נראה לי שהוא עדיף על-פני חזרה על כל הבגרות במלואה. תלמידים אקסטרניים אינם מוחיבים בבגרות בעל פה בבחינת הבגרות באנגלית וכאן הפתרון. אם תמירי את תעודת הבגרות שלך לתעודת בגרות אקסטרנית (בעלות כספית של כמה מאות שקלים בדרך כלל) יושמטו כל הבחינות הפנימיות ביניהן גם הבגרות בעל פה באנגלית. זו הדרך היחידה שאני מצליחה לחשוב עליה שעוקפת את כל עניין שיפור הבגרות. בנוסף, יש מוסדות לימוד שאף מעניקים תוספת לממוצע הבגרות האקסטרנית כחלק מתאי הקבלה ללימודים אצלם מה שאומר שאולי תרוויחי פעמיים (למרות שהתוספת מאוד שולית).