שלום, אני לומדת בבית ספר דתי,כיתה י"ב ואצלנו עושים בגרות בדינים במקום בספרות. אני רוצה לגשת לבגרות בספרות במקום בדינים. שאלתי את הרכזת אם אני יכולה לעשות את זה והיא ענתה שלא, כי זו לא התוכנית לימודים של הבית ספר. אז מה שאני מתכננת לעשות זה פשוט לא לגשת השנה לבגרות בדינים (לצאת בלי תעודת בגרות) ולעשות במקומה בגרות בספרות שנה הבאה ע"י כך שאני אעבור לאקסטרני. קראתי על זה באינטרנט והתקשרתי לשלוחה האקסטרנית ואני מאוד מבולבלת. באינטרנט כתוב שבמעבר לאקסטרני הציונים האינטרניים מתבטלים (באתר שלכם קראתי את זה) ואילו כשהתקשרתי לשלוחה אמרו לי ששום דבר לא מתבטל.וגם יש כל מיני תיקים שאני לא יודעת באיזה מהם לבחור. למשל יש תיק משפר ציון,יש נבחן משנה אינטרני. בקיצור,אני לגמרי מבולבלת ואשמח אם תאירי את עיני. תודה רבה!!!
ש
שני יונגר
מעבר מאינטרני לאקסטרני
שלום מילי,
ממש לא הייתה כוונה למחיקת ציונים. יש בחינות שלא קיימות אצל נבחנים אקסטרניים, כמו בחינות בגרות פנימיות, זה כל ההבדל. במעבר לתעודה אקסטרנית תוכלי להוריד בגרויות שאת לא מעוניינת שיהיו בתעודת הבגרות שלך ותצטרכי לעשות בגרויות אשר בגרויות שלמדת אינן תואמות אותן כמו למשל בגרות בדינים של קיימת. אם לא תהיי זכאית לתעודת בגרות ללא הבגרות בדינים, אז את יכולה רק להמיר את תעודת הבגרות שלך לתעודה אקסטרנית ולא לפתוח תיק משפר ציון שמיועד למי שבידו תעודת בגרות מלאה.
בכל אופן את לא אמורה להיפגע מזה, זו קצת ביורוקרטיה, אבל היא תקל עליך בהמשך.