שלום, השתחררתי לפני שנתיים. יש לי בגרות אינטרנית מלאה בכל המקצועות חוץ מבספורט. מה שאומר שאני לא זכאית לתעודת בגרות. לפי הבנתי, כאשר עושים בגרות אקסטרנית, אין בכלל צורך במקצוע הספורט כדי לקבל תעודת בגרות. בזמנו שמעתי שאני יכולה להפוך את הבגרות האינטרנית שלי לאקסטרנית, וכך תהיה לי תעודת בגרות מלאה בלי צורך בספורט. האם זה נכון? מה התהליך?
תודה רבה!
ש
שני יונגר
המרת תעודת הבגרות מאינטרנית לאקסטרנית
שלום רוני,
לאשר את קבלת תעודת הבגרות זו החלטה של בית הספר. יש תלמידים אשר גם ללא הבגרות בספורט קבלו את תעודת הבגרות המלאה. לכן, קודם כל לכי לבית הספר ובררי מולם, לפני שאת מחפשת דרכים עוקפות, לבעיה שלא בטוח קיימת. שנית, אם את רוצה להמיר את תעודת הבגרות שלך לבגרות אקסטרנית, את יכולה לעשות זאת דרך כל בית ספר אקסטרני באזור מגוריך. לאחר ההמרה לתעודת בגרות אקסטרנית, את לא תהיי חייבת את הבגרויות הפנימיות בכלל.
בברכה, שני
ר
רוני
היי שני, תודה על תגובתך
כבר ביררתי בבית הספר, והם רוצים שאשלים את הבגרות בספורט (לא רק הבחינה עצמה אלא גם 20 שיעורי ספורט, ועבודה על אנטומיה - מעולם לא למדתי אנטומיה גם לא במסגרת שיעורי ספורט..) אז אם אני פונה לבית ספר אקסטרני, מה התהליך? משנה לאיזה בית ספר אני פונה? זה עולה כסף? תהליך ארוך?
תודה!
ע
עדי כהן סימן טוב
מעבר לאקסטרני
הי רוני בעיקרון לא ניתן להמיר את התעודה מאינטרנית לאקסטרנית כאשר חסרים מקצועות פנימיים בלבד. יחד עם זאת שווה לנסות. עלייך לפנות לשלוחה האקסטרנית במשרד החינוך (לא בית ספר אקסטרני), יש תשלום חד פעמי של כ 130 ש"ח ולבקש שיסבו לך את התעודה וכך לא תזדקקי לבגרות בספורט. בהצלחה
ל
ליאת יעקובוב
המרת הבגרות
חסר לי ציון בספורט ובגלל זה לא מקבלת תעודת בגרות אני רוצה להתחיל ללמוד באוקטובר במכללת ספיר והם אומרים שלא מצליחים למשוך את תעודת הבגרות שלי .
נ
נועה חזן
תעודת בגרות
שלום ליאת,
ללא ציון בספורט לא תוכלי לקבל תעודת בגרות. מקווה שהסתדרת מאז שכתבת את ההודעה, אך חשוב לציין שזה מקצוע חובה ולכן ללא ספורט - אין תעודת בגרות.