ייעצו לי לבדוק את המכינה האקדמית המקומית להשלמת בגרויות והסתבר שהרישום נסגר מכיוון שהם כבר התחילו ללמוד לפני חודש וחצי.
קיבלתי הצעה מאחד משני הבתי-הספר הגדולים (אני מניח שאתם יודעים על מי מדובר) והיקרים יותר להשלמת בגרויות. המכינה הבאה שהיא יותר נוחה מבחינת הגעה וגם הרבה הרבה הרבה פחות יקרה תפתח רק בשנה הבאה ואני לא מעוניין לחכות עד אז, מכיוון שבמקום לסיים את זה כבר עד שנה הבאה אני אצטרך לסיים את זה עד עוד שנתיים וחצי וזה לחכות יותר מדי זמן. הציעו גם לימוד מקצוע (חשבונאות, חשבות שכר, דברים כאלה) והבנתי שבאוניברסיטה לא מייחסים לזה חשיבות וזה יותר בגדר "שיהיה בצד". אני מוצא לנכון להשלים כמה יחידות בגרות כיותר יעיל.
מעבר לכמה שאלות קטנות, אני כותב יותר בשביל לקבל ייעוץ כללי למצב. נראה לי קצת מיותר ללכת לבית-הספר הגדול השני לבגרויות ולקבל הצעה כי שניהם יקרים מאוד וזה נראה לי באותו טווח מחירים פחות או יותר (בית-הספר השני קבע לי לפני חודשיים לעוד חודש וחצי (אמרו שתפוס כל החודש וחצי האלה) ובסוף לא הלכתי כי לא יכלתי וגם זה מאוד מוזר שבשביל פגישת ייעוץ אני צריך לחכות חודש וחצי (בכל זאת מדובר ברבע שעה שיחה). גם בתי-הספר הגדולים הללו, מעבר למחירים, לא הכי נוחים גיאוגרפית כי הבנתי שהלימודים לפעמים נמשכים עד 10 בלילה וזה קצת חופר מבחינת דרכי הגעה, לחזור מכזה רחוק בעשר {יש לך מושג כמה פעמים בערך זה באמת קורה? שהלימודים נגמרים בעשר? זה קורה לעתים תכופות?} וזה קצת בעייתי גם כאן). איך לתמרן מכאן פחות או יותר?
ש
שני יונגר
השלמת בגרויות או מכינה
שלום דניאל,
אם אתה צריך להשלים מספר בגרויות בודדות, אולי באמת לא כדאי לחכות למכינה, רק לשם כך. גם עניין הזמן פה הוא בהחלט שיקול חשוב כמו שציינת, מדובר על סיום המכינה בעוד שנתיים וחצי מהיום, אם תתחיל רק בשנה הבאה. עם זאת, אם את מיועד למכינה כל כך ארוכה, אני מניחה שמדובר בחוסרים גדולים של בגרויות וכאן אני רוצה דווקא לסנגר למכינות ששם בצורה מאוד ממוקדת לומדים את הקורסים הרלוונטיים למסלול הלימודים הסופי המבוקש.
אני מסכימה בהחלט שללמוד יותר משני קורסים בחברות הפרטיות, זה מאוד מאוד יקר, לכן אולי זה שווה את ההמתנה למכינה. לגבי זמן ההמתנה עד לפגישת ייעוץ, נשמע לי תמוהה, כי לרוב פגישת ייעוץ בבית ספר פרטי נקבלת לכל היותר לשלושה ימים הקרובים. אם היית נתקל בתופעה הזו במסגרת האקדמית, הייתי מופתעת הרבה פחות.