היי, על מנת להעלות את הממוצע בגרויות שלי אני צריכה להשלים מ2 יחידות ל5 יחידות לימוד במקצוע היסטוריה או ספרות (דרך יואל גבע). איזה מקצוע יותר פשוט לדעתכם לשפר בו?
ש
שני יונגר
איזו בגרות להגביר?
שלום לינוי,
קשה לומר מה יהיה פשוט יותר עבורך. מה שאני מציעה, מכיוון שבחרת באיזה בית ספר את רוצה ללמוד שתבקשי מהם את מבנה הבגרויות של כל בגרות ותעשי את ההחלטות לבד.
אם את לא רוצה לעשות את הבירור הזה דרך בית הספר בו את מעוניינת ללמוד, את יכולה באותה המידה למצוא ברשת דוגמאות לבחינות בגרות או את המבנה של הבגרות או את המיקוד של כל בגרות. כל אלו יכולים לתת לך מושג מה תידרשי לעשות או לדעת כדי לך עשות כל אחת מהבגרויות. החליטי בהתאם לכך באיזו בגרות את מעדיפה לבחור.
ניסיון לעזור
היי לינוי, ניגשתי לשתי הבגרויות הנ"ל ואישית התחברתי לספרות יותר, אבל זה שיקול סובייקטיבי לחלוטין. אסביר לך באופן כללי איך בנויות הבגרויות על מנת שתהיה לך אינדיקציה להשוואה. הבחינה בהיסטוריה בנויה משמונה פרקי בחירה שמתוכם יהיה עלייך לבחור שניים, ובנוסף פרק אחד חובה (לדעתי השנה הוא על מלחמת ששת הימים). בגדול, הבחינה לא קשה במיוחד מבחינת אופי השאלות, והיא מאוד מזכירה את בחינת החובה, רק שבמורחב יורדים לרזולוציות נמוכות יותר. הבגרות בספרות בנויה משלושה פרקים גם כן. פרק ראשון על ספרות עולם המורכב משאלות ספציפיות על סוגי שונים של יצירות ממגוון ז'אנרים ספרותיים, ופרק שני המחולק לנושאים שבו תצטרכי לבחור שני נושאים ולענות על שאלה אחת מכל נושא. העניין הוא שהשאלה היא שאלה פתוחה וכללית מאוד, עליה תצטרכי לענות לפי כמה יצירות. כמו ששני אמרה, הייתי ממליץ לך לעבור על בגרויות עבר על מנת להבין איך בנויה כל בחינה. מצטער על עומס המלל, ומקווה שהצלחתי לעזור מעט.