היי אני רוצה לגשת לבגרות קיץ בתנך ביוני, ולצערי אני חוזרת מחו״ל רק בתחילת מרץ לכן אפספס את הקורסים של ״יואל גבע״ וכדומה שיכולים לעזור לי ( מתקיימים בפברואר).. השאלה היא האם אפשר ללמוד לבגרות באופן עצמאי עם מורה פרטי בבית? במשך חודשיים וחצי.. מאיפה מקבלים את המיקוד וההכוונה לחומר הבחינה? תודה
ע
עדי כהן סימן טוב
השלמת תנך עצמאית
אותו מורה שילמד אותך באופן פרטי ינחה אותך לגבי חומרי הלימוד. ברגע שאת מגיעה בדקי מול המכינות הקדם אקדמיות, אולי אחת מהן תתחיל את הלימודים בתנך בשלב מאוחר יותר ואז תוכלי להצטרף. בהצלחה
ש
שני יונגר
למידה עצמאית לבגרות בתנ"ך
שלום מאיה,
אני לא רואה שום בעיה ללמוד לבגרות בתנ"ך בעזרת מורה פרטי. במיוחד בתחום כמו תנ"ך אפשר בהחלט לעשות זאת באמצעות ספרי לימוד מעודכנים וטובים ומורה פרטי להכוונה.
המיקוד לבחינה וכו' ניתן דרך בית הספר בו למדת ושם גם תיבחני בבחינת הבגרות. שם גם תירשמי לבחינה, כמובן.
ניסיון לעזור
היי מאיה, אם עוד לא מצאת (או לא חיפשת בכלל) מורה עד עכשיו, ממליץ לך בחום להתחיל לחפש, גם בשל המספר המצומצם של המורים לתנ"ך מוגבר וגם מכיוון שמועד קיץ 2014 שונה מאוד מהמועדים הקודמים (שינו את יחידות 3 ו-5 לגמרי). מניסיון, ניתן להשיג את חומרי הלימוד לבד, אבל זאת משימה לא פשוטה בכלל (יש המון מאמרים ממקורות די נדירים). במידה ולא תמצאי, תנסי לפנות אל "אתי רפאלי" (בגוגל), שם מכינים לבגרות, ואולי גם תצליחי לשכנע אותם למכור לך את חומר הלימוד. אם תזדקקי לחומר לימוד ליחידה הרביעית אוכל לעזור לך בסיכומים ומאמרים (במידה ויהיו רלוונטיים למיקוד תשע"ד כי אני ניגשתי בקיץ האחרון).