שלום, מה הם בתי הספר במובילים להשלמת בגרויות מלבד לחמן ויואל גבע?
ואם יש לי בגרות במקצוע אחד רק ואני רוצה לעשות רק עוד שלושה או ארבעה ולא שלם של 21 (כי למרות שרק מדברים על זה בינתיים וזה לא יצא לפועל משרד החינוך רוצה לעבור ל-4 מקצועות)אפשר?
כמה זמן זה לוקח בדר"כ, בערך להשלים?
ע
עדי כהן סימן טוב
השלמת בגרויות
שון שלום, מומלץ לבדוק במכינה הקדם אקדמית הקרובה למקום מגורייך, המכינות פרושות בכל הארץ במוסדות אקדמים רבים ובד"כ הלימודים במסגרת זו מאפשרים קבלת מלגות ממשרד הבטחון או החינוך. בדוק היכן נמצאת המכינה הקרובה אליך באתר היחידה להכוונת חיילים משוחררים. היקף הלימודים משתנה בהתאם למערכת שתבנה. בהצלחה
ש
שון
בגרות
אני לא חייל משוחרר אז אני לא חושב שזה רלוונטי לגבי.
ע
עדי כהן סימן טוב
לא חייב להיות חייל משוחרר
ש
שון
מכינה קדם אקדמית
כן, אבל לא עשיתי צבא אז לא רלוונטי. לגבי המכינה, אפשר יותר פרטים מה זה בכלל? ז"א, האם זה מקום שהולכים אליו ומתאימים אותך למקום מסוים ומייעצים לך או שזה מקום שבו ממש לומדים? איך בודקים מה המקום הכי קרוב? איך כל זה עובד, זה פעם ראשונה שאני קורא על זה. אשמח לפרטים בהרחבה, תודה.
ע
עדי כהן סימן טוב
קצת מידע על המכינה הקדם אקדמית
המכינות הקדם אקדמיות הן גוף הפועל בשיתוף ופיקוח משד הבטחון ומשרד החינוך מתוך מטרה לסייע לצעירים להשלים או לשפר בגרויות ולשפר את סיכויי הקבלה ללימודים גבוהים מידע לגבי המכינות הקדם אקדמיות הפרושות ברחבי הארץ ניתן לקבל באתר היחידה להכוונת חיילים משוחררים, בעיקרון יש 40 מכינות בכל הארץ הממוקמות בתוך מוסדות אקדמיים. הלימודים מתקיימים במכינה עצמה והמבחנים הם מבחני בגרות רגילים של משרד החינוך.. מרבית התלמידים במכינה נהנים ממלגות ברמות שונות ולכן שכר הלימוד מאד מאד נוח. צריך לקחת בחשבון שצריך להשקיע הרבה כדי להצליח ולקבל ציונים טובים בהצלחה
ש
שון
שאלה אחרונה
האם המורים הם באותה רמה פחות או יותר? האם יש את תרגולים גם שם?
ע
עדי כהן סימן טוב
רמת הלימודים במכינה
בד"כ הלימודים במכינה ברמה מאד גבוהה. מרבית המורים המלמדים במכינות מלמדים גם בביה"ס פרטיים לבגרויות