שלום, אני נמצאת כרגע בהתלבטות קטנה. אני מעוניינת להתקבל לאוניברסיטה. הבנתי מהאתר שבמידה והממוצע שלי מגיע ל9.75, אני אוכל לעשות את זה גם בלי פסיכומטרי - מה שכנראה עדיף כי ממש אין לי כוח לקחת קורס ולבזבז על זה שלושה חודשים. כדי להגיע לממוצע הזה אני צריכה לשפר שתי בגרויות (כנראה בלשון וספרות).
השאלה היא - איך עושים את זה? איזה ספרים לקנות? דרך מי נרשמים? איפה עושים את הבגרות? האם אני אקבל תעודה חדשה? האם בכלל כדאי להסתמך על בגרות בלבד כערוץ קבלה לאוניברסיטה או שזה יעשה לי בעיות?
תודה לכל העונים (:
ש
שני יונגר
רק בגרויות או גם פסיכומטרי
שלום תומר,
יש לך שתי אפשרויות לשפר את הממוצע הבגרויות: 1. דרך מכינה או דרך מכונים פרטיים להכנה לבגרות 2. הכנה ולמידה עצמית לבחינות באופציה הראשונה תקבלי את כל חומרי הלימוד ורק תצטרכי להירשם לבחינה עצמה.
ההרשמה לבחינה נעשית דרך בית הספר בו למדת. גם הבחינות עצמן יערכו בבית הספר בו למדת.
את המיקוד לבחינה תקבלי דרך בית הספר וכך גם לגבי הפרטים של הספרים שבהם מלמדים לבחינות.
לגבי הסתמכות על הבגרות בלבד כאמצעי קבלה ללימודים, זה הימור בעיני, מהסיבה הפשוטה. תנאי הקבלה יכולים להשתנות בכל שנה לפי שיקלו של מוסד הלימודים. הם לא חייבים להודיע על כך מראש ותנאי הקבלה מפורסמים עם פתיחת ההרשמה בכל שנה. מכיוון שאת מתעניינת כרגע בשיפור הבגרויות את ככל הנראה מעוניינת בלימודים בשנה הבאה ולכן הכל פתוח.
העניין גם תלוי בתחום הלימודים שאת רוצה ללמוד. האם את בטוחה שתוכלי להתקבל קבלה ישירה על סמך בגרויות בלבד? כדאי שתבררי זאת מול מדור הרישום של האוניברסיטה.