לא הייתי תלמידה חרוצה וכמובן היום זה מהווה בשבילי בעיה ענקית. אני צריכה להשלים 11 יחידות. עדיף לי לעשות מכינה למקצוע שבו אבחר ולשלם המון כסף או שיותר ישתלם לי להשלים את הבגרויות והאם זה אפשרי להשלים את כל ה11?
נ
נטלי
השלמת בגרויות או מכינה
היי מירב, כמוך גם אני לא הייתי תלמידה חרוצה. וכשהחלטתי שהכיוון הוא לימודים גבוהים הבנתי שאני צריכה להשלים ולשפר את כל יחידות הלימוד מההתחלה!! משימה בהחלט לא פשוטה, אבל אם יש יכולת, הרבה רצון וזמן רב להקדיש- זה בהחלט אפשרי!
במועד קיץ האחרון נבחנתי ב5 מקצועות: עברית 2 יח״ל תנ״ך 2 יח״ל ספרות 2 יח״ל גיאוגרפיה 5 יח״ל אנגלית 5 יח״ל ואני מרוצה מהציונים (ממוצע 88 בלי בונוסים - לבחינות הנ״ל) נשארו לי עוד כמה בחינות לסמסטר הבא..
בכל מקרה נראה לי שזה עדיף על מכינה שכאמור תצטרכי להוציא עליה כסף רב ויש סיכוי שבסופו של דבר לא תועיל..
מקווה שהצלחתי לעזור קצת, מנסיוני עדיף להשלים בגרויות :-)
נ
נירית פרץ
השלמת בגרויות
איך ואיפה למדת לבגרויות? האם מורים פרטיים? כמה זמן לקח לך? שנה טובה
נ
נטלי
השלמת בגרויות
במכינות להשלמת בגרויות לרוב לא ניתן ללמוד לכל כך הרבה בגרויות ביחד (לצערי) וגם לא מומלץ. למדתי שני מקצועות במכינה ואת השאר באופן עצמאי עם המיקודים (כשיצאו) ומעט חיזוקים ממורים מהתיכון שכיוונו אותי קצת לחומר החשוב יותר ולאיך כדאי לענות.. עברתי על מבחני בגרות קודמים והתשובות להם כדי לדעת למה בדיוק להתכונן ולבחון את עצמי.
למדתי סמסטר אחד (מסוף פברואר).
שוב, אני לא אומרת שזה קל, אבל זה אפשרי. צריך לנהל נכון את הזמן (דבר מאוד לא פשוט שבו כדאי להעזר במורה מקצועי) ולשים את הלימודים בראש סדר העדיפויות מבחינת אנגריות וזמן (אחרי עבודה, חברים וכו׳)
שיהיה בהצלחה ושנה טובה!
מ
מכללת הדסה
תשובה ממכללת הדסה
שלום מירב, קיימות מכינות להשלמת בגרויות שנפתחות בחודשים: ספטמבר ופברואר. במועד פברואר ניתן להשלים את הבגרויות בהיסטוריה א' וספרות בלבד ובמועד ספטמבר ניתן להשלים את יתר המקצועות. משך הלימודים במכינה הוא בין 1-4 סמסטרים (כל סמסטר נמשך 4.5 חודשים), 5 ימים בשבוע, במשך יום שלם. הלימודים מתקיימים בכיתות קטנות ולכל תלמיד ניתן יחס אישי ונבנית עבורו תכנית לימודים בהתאם לצרכים ולמטרות שקבע לעצמו. בנוסף, קיימות מכינות קדם אקדמיות ייעודיות, שמיועדות למועמדים חסרי תעודת בגרות או בגרות חלקית אשר מעוניינים להתקבל לתואר ספציפי. במסגרת המכינה התלמידים לומדים רק את המקצועות הרלוונטיים לתואר בו הם מעוניינים. יש לציין, שמעל 90% מהתלמידים מקבלים מימון מלא של הלימודים ממשרד הביטחון או ממשרד החינוך ולכן כדאי לבדוק זאת. בהצלחה, מכללת הדסה
ש
שני יונגר
השלמת בגרויות או מכינה
שלום מירב,
השלמת מספר רב של בגרויות יכולה להיות עסק יקר מאוד. לכן, אני מאוד ממליצה שתלכי ותבררי במכינות השונות ללימודים אקדמיים לגבי מכינה למי שאין בידו תעודת בגרות כלל.
מכינות אלה בדרך כלל ארוכות יחסית ובהן משלימים את המקצועות ההכרחיים כדי להתקבל ללימודים האקדמיים. יש מסלולים במתכונות שונות במוסדות הלימוד השונים. לכן, כדאי לפנות למספר מקומות.
גם אם הלימודים עמוסים ונראים קשים במיוחד, זכרי שהמטרה היא להגיע ללימודים אקדמיים, שם הלימודים עמוסים מאוד וקשים. כך שהלימודים לבגרויות יכולים להיות הכנה מצוינת לבאות.