אני עולה עכשיו לכיתה יב' והחלטתי ללמוד לכל הבגרויות באופן עצמאי. בכיתה יא הרחבתי ביולוגיה וחלק מן הבגרות בביולוגיה כוללת בגרות במעבדה, האם אפשר לעשות אותה כאשר אני לא נמצאת בשום מסגרת? איך אפשר ללמוד אליה? בנוסף רציתי לדעת אם עצם העובדה שאני אהיה אקסטרנית ולא אצטרך בגרות בחנ"ג תשפיע על התעודת בגרות שלי מפני שיחסרו לי 5 יחידות ספורט. אם כן איך ניתן להשלים?
ש
שני יונגר
למידה עצמאית לבגרויות
שלום אביטל,
כדי לקבל תעודת בגרות מלאה עליך להשלים לפחות 21 נקודות זיכוי לבגרות. לנבחנים אקסטרניים אין צורך להבחן בבגרות בספורט, שהיא בגרות פנימית של בתי ספר. היחידות בבגרות בספורט לא יחסרו לך ולא יפגעו בתעודת הבגרות שלך.
לגבי הבחנות בבגרויות כמו הבגרות בביולוגיה באופן עצמאי, יש בעיה קלה עם העניין הזה והיא אופי הבגרות. כדאי ללמוד לבגרות הספציפית הזו דרך בתי ספר לבגרויות או דרך מכינה ללימודים אקדמיים. הבעיה היא שיש לעשות ביוטופ כחלק מהבגרות וזוהי עבודת הגשה שיש לעשות יחד עם המורה לביולוגיה.
את עיקר הבגרויות תוכלי לעשות לבד, אך את המתוגברות למיניהן, אני ממליצה מאוד לעשות דרך בתי ספר להכנה לבגרות.
תואר ראשון אקסטרני והמשמעות של 12 שנות לימוד
האם ניתן לעשות תואר ראשון אקסטרני? האם יש משמעות לכך שתעודת הבגרות שלי תציין שעברתי 12 שנות לימוד, או שתעודת בגרות רגילה שקילה לתעודת בגרות אקסטרנית?
ש
שיר בלעש - יועצת לימודים
תואר ראשון
היי לירון,
תעודת בגרות אקסטרנית היא תעודה שנעשית מחוץ למסגרת של משרד החינוך. בין אם זה השלמת בגרויות באופן עצמאי או במסגרת חיצונית אחרת. תואר ראשון ותארים ככלל, אי אפשר לבצע באופן עצמאי ללא קישור למוסד לימודים כזה או אחר.
לגבי תעודת הבגרות שלך - זכאות לתעודת בגרות מחייבת מינימום של 21 יחידות. סה"כ 7 מקצועות חובה שיש להיבחן בהם ולקבל ציון עובר וברגע שיש לך את כל זה - יש לך בגרות מלאה.
תעודת 12 שנות לימוד היא נפרדת והיא אסכמכתא לכך שלמדת במשך 12 שנים ואינה מהווה תעודת בגרות. כאשר תרצי ללמוד לתואר ראשון, ישנם תנאי קבלה לכל אחד ממוסדות הלימוד (מכללות או אוניברסיטאות). תנאי הקבלה משתנים בהתאם לאופי הלימודים שבחרת. בחלק מן התחומים ניתן להתקבל ללא תעודת בגרות ולפעמים תעודת בגרות תהיה הכרחית לקבלה שלך. כפי שצינתי זה משתנה מאוד ממוסד למוסד.
לגבי שאלתך האחרונה, כן תעודת בגרות אקסטרנית של 21 יחידות לפחות נחשבת לתעודת בגרות לכל דבר בדיוק כפי שתעודת בגרות "רגילה" שהושלמה במסגרת בית הספר נחשבת לתעודה מלאה.