שלום, היום נבחנתי לבגרות באזרחות מועד חורף 2013 סיימתי את לימודיי בתיכון וניגשתי לשיפור הציון באזרחות. לא עודכנתי כי הייתי אמורה לענות על נוסח א וכי נוסח ב שייך לתלמידי הקבוצה הערבית. לא מצויין זאת בבחינה ולא הייתה לי אף דרך לדעת פרט זה. השאלה שלי היא האם יתייחסו לתשובות שעניתי בנוסח ב ואם יכללו לי את זה בציון, ובמידה ולא נאם ניתן לערער על כך או לפנות לאיזשהו גורם שיכול לסייע לי בפתרון בעיה זו. אשמח לקבל תשובה
ע
עדי כהן סימן טוב
אזרחות-טעות בשאלון
ם נבחנת בביה"ס שלך את צריכה לכתוב מכתב לביה"ס ושהם ידאגו לך מול משרד החינוך. אם את אקסטרנית את צריכה לשלוח מכתב למשרד החינוך, לשלוחה האקסטרנית, אגף הבחינות
בכל מקרה, עשי זאת בדחיפות
ש
שני אמויאל
בנוגע לנוסח הבחינה
הבחינה שנבחנתי זוהי הבחינה לתשמישי משנה זה בסדר, הבעיה היא אחרת. בתוך השאלון, בפרק השלישי יש שני קטעים: קטע א וקטע ב בהוראות מפורט שעל התלמיד לענות על הנושא שנלמד, אני במקרה למדתי את שני הנושאים ועניתי על קטע ב, מב שהסתבר שזהו קטע המותאם לנבחנים הערביים וכי עלי לענות רק על קטע א. בבחינה לא היה מצויין הסבר שאמור לכוון אותי, התלמידים היו מכווןנים כיוון שהצורה שלהם לאזרחות בשיעורים הדגיש כי עליהם לענות רק על נוסח א ואני תלמידת משנה