שלום רב, ממוצע הבגרות שלי הוא 100.3 ואני צריכה לפחות 103 כדי להתקבל לתחום הלימודים בו אני מעוניינת. להלן פירוט הציונים: אנגלית 5 יחל-88,מתמטיקה 3 יחל-93,אזרחות 2 יחל-95, תנך 2 יחל-90, היסטוריה 2 יחל-92, ספרות 2 יחל-93,ביולוגיה 5 יחל-90, עברית-88. אני רוצה לשפר מתמטיקה ל4 יח"ל ולהרחיב ג"ג ל5 יח"ל. כאשר אני מוסיפה ג"ג 5 יח"ל למחשבון הבגרות לדוגמה בציון של 80-85 אין שיפור משמעותי בממוצע הבגרות, אפילו לא בנקודה. רק כאשר אני מוסיפה מתמטיקה 4 יח"ל בציון של 80 לדוגמה מתקבל שינוי. האם שווה להגביר ג"ג? ממה שהבנתי כל 5 יח"ל בבגרות שווים בונוס של 20 נק', אז למה זה לא מתבטא בחישוב במחשבון ממוצע הבגרויות?
תודה מראש :)
ע
עדי כהן סימן טוב
גיאוגרפיה
מורן שלום, ככל שאת מעלה מס' יח' לבגרות הממוצע מצטמצם ולכן בד"כ עדיף להוסיף או לשדרג את מה שקיים למשל להעלות מ-3 יח' ל-4 יח' במתמטיקה או בספרות מ-2 יח' ל-5 יח'. בעיקרון אני ממליצה להגיע לאחת מהמכינות הקדם אקדמיות הפרושות ברחבי הרץ ולקבוע פגישת יעוץ אישית ולקבל יעוץ אישי ומקצועי במקום לגבי מה מתאים לך. היעוץ הינו ללא תשלום וללא התחייבות. במידה ואת מתגוררת באזור המרכז את מוזמנת לקבוע פגישה עם יועצת המכינה הקדם אקדמית במכון הטכנולוגי חולון HIT