שלום! השתחררתי מהצבא באפריל האחרון, ונרשמתי למכינה קדם אקדמאית לשיפור והשלמת בגרויות. אין לי תעודת בגרות מלאה, יש לי רק 3 מקצועות, שהציון הממוצע בהן הוא 80: אנגלית 5 יח',ספרות 2 יח', אזרחות 1 יח' - ממש על הפנים.
אני מעונין לשפר את כל המקצועות הקיימים,כולם ללא יוצא מן מהכלל(בתיכון הייתי שובב, אבל כעת אני מעונין ללמוד רפואה, וצריך ממוצע גבוה) ויש לי כמה שאלות: האם נכון באמת לשפר הכל? נניח, ספרות בציון 100 מול ציון 80, זה ממש משמעותי לשקלול ציון תעודת הבגרות? ושאלה לגבי תנ"ך 5 יח' : ביררתי, ובמוסד בו אני נמצא מלמדים רק ל2 יח', מה עלי לעשות כדי לגשת ל5 יח'? האם עלי לגשת ל2 יח' תנ"ך בסמסטר חורף, ואז את ה3 הנותרות להשלים לבד לקראת הקיץ? אשמח לתגובות מאנשים שמכירים/עברו את הסטואציה.
תודה רבה! איתי
ע
עדי כהן סימן טוב
תשובה
ניתן למצוא מחשבון של ממוצע בכל אתר של אוניברסיטה. הקל ביותר הוא זה ששל אוניברסיטת תל אביב. כעקרון, כדאי לשפר ממוצע רק באמצעות בונוסים לא בשינויים קוסמטיים קלים, כשכל נקודה חשובה, יתכן ומצריך יהיה לעשות גם את זה, אבל קודם כדאי להשקיע במקצועות מוגברים. יש מכינות שמכינות גם ל- 5 יח' בתנ"ך, בספרות ובהסטוריה. כדאי לחפש.
א
איתי
איפה כן אפשר?
ראשית תודה על התגובה המהירה. שנית, אני ממש נעול על המכינה בה אני מעוניין ללמוד, קרבה לבית, חברים ועוד כמה סיבות. האם יש בי"ס פרטיים כמו אנקורי/לחמן שאוכל ללמוד אצלם נ"ך ברמה של 5 יחי'? כלומר, בסמסטר חורף הקרוב אגש ל2 יחי', ובסמסטר קיץ אעשה השלמה ל5 יחי' באחד מבי"ס בארץ? תודה!
ע
עדי כהן סימן טוב
,תשובה
למה אתה לא לומד ל-5 יח' במכינה בה אתה לומד? בכל אופן, יש מבחר ביה"ס פרטיים ומכינות קדם אקדמיות (לא פרטיות) בהן תוכל ללמוד - תלוי באזור המגורים שלך. אם אתה גר באזור המרכז אתה מוזמן ליצור קשר עם המכינה הקדם אקדמית במכון הטכנולוגי חולון ולקבוע פגישת יעוץ חינם ללא התחייבות ולבדוק בעזרת היועצת מה הן האפשרויות שלך . בהצלחה
א
איתי
מאחר
כמו שציינתי, במכינה בה נרשמתי לא מלמדים ל5 יחי' תנ"ך, רק ל2. מהשקפה מקצועית כשלך, יהיה אפשרי לעשות 2 יחי' עד סמסטר חורף, ועד סמסטר קיץ ללמוד את ההשלמה בבי"ס פרטי?