אני רוצה לשאול שאלה בנוגע לזכאות הבגרות שלי, אני סיימתי תיכון לפני שנה, ושיפרתי ציונים בחורף שעבר ועדיין אין לי זכאות מפני שהיה לי חשד בשני שאלונים ואני צריכה לחכות לקיץ הבא מועד ב , ובמועד ב רק אני יכולה לעשות את שני השאלונים ואחרי כן שיהיה זכאות לבגרות כלומר יהיה לי זכאות באמצע אוגוסט או בסופו.
נרשמתי לאוניברסיטת תל אביב ואז חזרו לי בהודעה שלא התקבלתי מפני שאין לי זכאות לבגרות, וכך גם כי אין לי פסיכומטרי מעל סף הקבלה, אבל כן עשיתי פסיכומטרי במועד אפריל ועדיין לא קיבלתי ציון.. השאלה שלי היא.? מה אני יכולה לעשות בקשר לבגרות כדי להיכנס לאוניברסיטה וללמוד בשנת תשע"ג.. האם אבקש כניסה על תנאי או מה? איך אדע ש"אולי" יש לי מקום ??? מה עליי לעשות..?? אני מאוד צריכה להתחיל לימודים בשנה הקרובה.. מה עליי לעשות ? למי לפנות?? ואם לא תל אביב ? אז איפה יכולה לבקש קבלה על תנאי ? באיזו "אוניברסיטה" בדיוק ?? ( נרשמתי לתואר ראשון משפטים ומעוניינת רק במשפטים בכל האוניברסיטאות)
מקווה שתענו לי כמה שיותר מהר..!!
תודה רבה מראש
ע
עדי כהן סימן טוב
,תשובה
אוניברסיטאות אינן מקבלות בדרך כלל "על תנאי" בוודאי לא לחוגים מבוקשים מאד, כמו משפטים. אם הממוצע של התעודה גבוה מאד( מעל 105 , למשל ) בלי קשר לתיקון שיבוצע בקיץ, יש מקום אולי לפנות ולבקש קבלה "על תנאי" , את דורשת למעשה "על תנאי" גם לציון פסיכומטרי וגם לזכאות לבגרות וזה קצת יותר מדי,.בודאי אם ממוצע הבגרות אינו מצדיק זאת. אם את נחושה להתחיל בשנה הקרובה, נסי לחפש מוסדות לימוד שאינן אוניברסיטאות.