היי, זה שוב אני. יש לי שאלה אחרת שאשמח לקבל תשובה :) איך האקסטרני עובד? אני פשוט בא לבית ספר משלם על הבחינה ועושה אותה? והשאלה השניה: באקסטרני, איפה אני עושה את הבגרות, רק בבית ספר שלמדתי בו אפשר או גם בבתי ספר אחרים?
תודה רבה, שוב.
ש
שני יונגר
שינוי לאקסטרני
שלום משה,
בגרות אקסטרנית בנויה בצורה שונה מבגרות אינטרנית, לכן כאשר מגישים בקשה לשינוי הבגרות מאינטרנית לאקסטרנית החובות בבגרויות משתנות וצריך לבדוק כי לא יחסרו לך בגרויות.
לגבי היכן אפשר להיבחן, אפשר להיבחן לא רק בבית הספר שלך אלא במוקדים בהם יש בחינה אקסטרנית.
אם אתה רוצה לשנות את התיק שלך לאקסטרני תוכל לעשות זאת בכל תיכון אקסטרני.
השאלה היא האים זה נותן לך יתרון?
בברכה, שני
ע
עומרי רצון
להיבחן בבגרות ב5 יחידות מתמטיקה בקיץ הקרוב
שלום, אני תלמיד כיתה י בבית ספר תיכון באר טוביה. אני מעוניין להיבחן בחלק הראשון של בגרות במתמטיקה במועד קיץ הקרוב. איך אני עושה זאת?
ש
שני יונגר
הרשמה לבגרות במתמטיקה השנה
שלום עומרי,
מכיוון שאתה תלמיד אינטרני אתה תלוי במסגרת בית הספר שלך, אם הם לא יגישו אותך לבגרות אז לא תוכל לעשות זאת בעצמך. פנה למזכירות בית הספר או למי שמטפל בהרשמה לבגרויות לפרים נוספים. רק לאחר שתסיים את התיכון ותקבל את תעודת הבגרות או הגמר שלך תוכל להירשם עצמאית לבגרויות.
בברכה, שני
ע
עדי כהן סימן טוב
פתיחת תיק אקסטרני
בחינות דרך השלוחה האקסטרנית כרוכות בפתיחת תיק אקסטרני במועד . לבחינות בקיץ הרישום הוא בין 1 בינואר ועד 31 במרץ. ישנן מס' שלוחות ברחבי הארץ , יש להירשם על פי אזור המגורים. שלוחת תל אביב והמרכז נמצאת ברח' עמל 48 קרית אריה פ"ת טלפון: 03-6164022. השלוחה שולחת את הנבחנים לאחד מבתי הספר שמשרד החינוך שוכר. לא ניתן להיבחן בבית הספר שלך. אם בכוונתך להיבחן במועד זה, ניתן להיבחן במרכז בחינות גמיש מרב"ג . במקרה זה יש להירשם במרב"ג יום לפני בחינה, לשלם כפול עבור היחידות וביום הבחינה לחזור ולהיבחן בבגרות במרב"ג. לשם כך אין צורך לפתוח תיק אקסטרני. לבחינות במועד חורף ניתן לפתוח תיק אקסטרני בין 1 באוגוסט ל- 22 באוקטובר.
ע
עומר
בחינה כתלמיד אקסטרני
אני סיימתי יב השנה ורציתי להיבחן בשאלון G באנגלית במועד ב אבל כתלמיד אקסטרני ולא כתלמיד בבית הספר בגלל ציון הפרויקט הנמוך שנתנו לי(כתלמיד בבית הספר ציון הפרויקט מהווה 30 אחוז משאלון G וכאקסטרני הוא לא משפיע רק הציון של הבגרות נכנס) כשהתקשרתי למוקד של הנבחנים האקסטרנים אמרו לי שעלי לדבר עם המזכירות להירשם למועד ב אבל אני רוצה להיבחן בצורה אקסטרנית בשאלון הזה, כיצד ניתן לעשות את זה?